Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Mamić: Neki će 'pametnjakovići' reći da Sparta nije atraktivan protivnik

Hrvatski nogometni prvak zagrebački Dinamo igrat će u prvom kolu Kupa UEFA protiv Sparte iz Praga, a koprivnički Slaven belupo protiv CSKA iz Moskve, odlučeno je na današnjem ždrijebu u Monte Carlu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u trećem pretkolu Lige prvaka eliminiran od ukrajinskog Šahtara, zagrebački Dinamo će europsko proljeće pokušati dočekati kroz Kup Uefe.

Prva utakmica je na rasporedu 18. rujna u Zagrebu, a uzvrat je 2. listopada u Pragu.

Sparta Prag je vodeća nakon četiri kola češkog prvenstva sa 10 bodova i gol razlikom 8:2.

Može se reći da je Dinamo imao sreće pri ždrijebu, jer su mu mogući protivnici bili španjolska Valencia, engleski Manchester City u kojem igra Vedran Ćorluka, francuski Nancy i belgijski Club Brugge.

Trener Dinama Branko Ivanković izjavio je danas kako je praška Sparta težak protivnik, ali kojeg se može proći, objavljeno je na internetskoj stranici zagrebačkog kluba.

"Sparta je teška, ali ne i nepremostiva prepreka. U svijetu se zna kvaliteta češkog nogometa. Pražani su vrh njihove lige, klub duge tradicije i velike snage. Moramo se dobro pripremiti za prvu utakmicu, pokrpati uočene rupe u našoj igri, jer samo ozbiljnom i kolektivnom igrom možemo uspjeti. Vjerujem da su igrači svjesni što ih čeka i da ćemo svi zajedno do 18. rujna kvalitetno obaviti pripreme za taj susret", izjavio je trener Ivanković .

"Naći će se pametnjakovića koji će reći da ovo nije atraktivan protivnik. Ako nije atraktivan, onda je izuzetno neugodan. Češki klubovi uvijek igraju značajne role u europskom nogometu, kao i njihova reprezentacija. Igramo sličan nogomet i sada je na nama da iskoristimo tri tjedna kako bi što više naših igrača bilo u što boljoj formi. Vjerujem da će tribine biti pune, daleko punije nego protiv Šahtara", ocijenio je sportski direktor zagrebačkog kluba Zoran Mamić.

Drugi hrvatski predstavnik koprivnički Slaven Belupo nije imao sreće, jer je za protivnika dobio iznimno jaki CSKA iz Moskve (bivši klub Ivice Olića). Slaven je također domaćin u prvoj utakmici, koja se igra 18. rujna, a uzvrat je dva tjedna kasnije u Moskvi.

CSKA u zadnjih sedam kola ruskog prvenstva ima tri pobjede i četiri neodlučena rezultata. Nakon 19. kola su peti sa 29 bodova, a vodeći Kazan ima 39 bodova.

Slaven Belupo je plasman u 1. kolo Kupa Uefe izborio nakon što je eliminirao grčki Aris u drugom pretkolu.

Oni koji prođu prvo kolo izborit će natjecanje po skupinama. Bit će formirano osam skupina sa po pet klubova, a svaki klub će odigrati po četiri utakmice (dvije na domaćem terenu i dvije u gostima). Natjecanje po skupinama traje od 23. listopada do 18. prosinca.

Tri prvoplasirane momčadi iz svake skupine napredovat će u šesnaestinu finala (18. i 26. veljače 2009.), gdje će im se pridružiti osam trećeplasiranih iz Lige prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider