Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Kerum kupuje Hajduk?

U utorak istječe posljednji, četvrti upisni krug dionica Hajduka. Na raspolaganju je ostala većina dionica, njih gotovo 155 tisuća. U kupnju bi se napokon trebali uključiti i veliki ulagači.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mate Peroš i Željko Kerum danas su se tajno sastali s ministrom Primorcem. Tema sastanka očito je bila ulazak splitskog poduzetnika u vlasničku strukturu kluba. O tajnovitosti sastanka dovoljno govori podatak i da su Peroš i Kerum izašli na stražnja izlaz i tako izbjegli našu novinarsku ekipu.

U posljednjem krugu pretvorbe na raspolaganju je ostalo gotovo 155 tisuća Hajdukovih dionica. Koliko će uložiti Kerum zasada je nepoznanica ali kalkulira se sa iznosom od 10 milijuna kuna, odnosno oko 12% udjela, u ovome trenutku. Ono što je također gotovo sigurno jest da će dionice kupiti i 3 velika hrvatska poduzeća, Dalekovod te Atlantska i Tankerska plovidba.

Već za mjesec dana uslijedit će dokapitalizacija. Naime na 81 milijun temeljnog kapitala dodat će se 140 milijuna kuna hajdukovog duga koji je na sebe preuzeo Grad Split. Većinski paket dionica tako će imati Grad.

No kako neslužbeno doznajemo već početkom sljedeće godine grad svoj udio namjerava prodati nekom od ulagača. Nakon sastanka s ministrom Primorcem i predsjednikom Hajduka Matom Perošem, čini se kako je Željko Kerum glavni kandidat.

U tom slučaju prvi put jedan bi hrvatski nogometni klub imao privatnu osobu kao većinskog vlasnika. Željko Kerum postao bi tada jedan od povlaštenih moćnika koji u svojoj imovinskoj kartici imaju nogometni klub.

A dioničar Hajduka jutros je postao Mario Ančić. Naš tenisač kupio je 10 dionica za 5000 kuna. Mario je dionice odlučio kupiti odmah nakon odluke o preoblikovanju, a kako nam je rekao nije ih kupio radi zarade nego kao veliki navijač Hajduka, još od malih nogu. Iako je svjestan da hrvatski mentalitet voli samo pobjednike, Ančić je, kako kaže, uz Hajduk uvijek.


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX