Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Skupina Engleza došla navijati za Dinamo

Na dan utakmice Dinama i Sparte Zagreb nije izgledao 'navijački'. Jedino je prisustvo brojnih policijskih snaga davalo naslutiti da se nešto u gradu događa. Češki prvak je po rezultatima u europskim natjecanjima mnogo uspješniji od Dinama posljednjih godina, a razočarane domaće navijače mijenjaju veseli Englezi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prva utakmica večeras na Maksimiru otkrit će može li se Dinamo nositi s prvakom iz lige po jakosti slične Hrvatskoj. I dok se iz oba tabora može čuti kako nitko nije favorit, statistika rezultata u posljednje četiri sezone pokazuje tko ima bolji kontinuitet.

Od sezone 2004/5., otkad se igra format Lige UEFA-e, Dinamo se uspio plasirati dva puta. Prvi put odmah prve sezone preko švedskog Elfsborga. Godinu poslije Plavi nisu igrali u Europi, 2006./07. izbačeni su od Auxerrea, da bi se prošle sezone ponovno plasirali izbacivši Ajax.

Sparta pak posljednje četiri sezone mnogo bolje kotira. U sezonama 2004./5, i 2005./6. plasirali su se u Ligu prvaka, gdje su ispadali u prvom krugu. Posljednje dvije sezone redoviti su bili u Ligi UEFA-e, nakon što su u prvim kolima izbacili Hearts, odnosno Odense.

>> Mamić: Preklinjemo vas, napravite pravu navijačku atmosferu

Navijačima u Zagrebu ni traga, a posjet Dinamovim europskim utakmicama sve je manji. U klubu znaju da bez navijača nikako ne mogu. Povedena je stoga prava mala kampanja da bi se stadion pristojno napunio, čak će se ponovo dijeliti šampiomnske majice.

No zato su tu Englezi. Njih trojica su došla u Zagreb samo radi Dinama.

'Došli smo navijati za Dinamo večeras. Pobijedit ćemo 3-1!', rekao je mladi Englez čiji je otac došao iz Hrvatske.

'Navijamo za njih jer su dobri u Europi. Uvijek pratimo naše modre!'

Jesu li dečki realni ili beskrajno optimistični, odlučite sami, ali njih Dinamo očito ni večeras neće razočarati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider