Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Iz Hajduka u Dinamo i obratno

Dolazak "Hajdučkog srca", Mirka Hrgovića, još uvijek trese Maksimir. Iako prelasci "bijelih" među "modre" i obrnuto nisu ništa novo, razlika u navijačkom prihvaćanju u Zagrebu i Splitu posljednjih je godina - ogromna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nijedan Hajdukov potez posljednji sezona, nijedna odlična partija, pa čak ni pojačanja na Poljudu, nisu toliko uznemirili Dinamo kao Hrgovićev prelazak u Maksimir. Gotovo istovremeno su Dinamov dres Hajdukovim zamijenili Jertec i Buljat, no s poljudskog sjevera reakcija nije bilo...

"Ako ranije nije bilo tenzija, nekih izjava, ne bi trebalo biti ni problema. Ja sam Dalmatinac, Hajduk nikada nisam mrzio, tu sam dolazio tri puta. Kao dijete nisam prošao, odveo me put u Zagreb, a bio mi je san igrati za Hajduk. Vratio sam se, sada sam sretan," tvrdi Buljat.

Kada je Dinamova ikona Niko Kranjčar preselila u Hajduk, u Splitu je to proslavljeno kao - Dan grada. Istovremeno je Niko baš za dišpet dinamovcima postao najomiljeniji hajdukovac, a torcidaši su zaboravili sve one pobjede koje je ostvarivao s Dinamovim grbom na srcu. Omiljen je odmah postao i Jertec, koji - kao i suigrač mu Buljat - smatra da razlog neprihvaćanja ne mora biti samo ime prošlog kluba.

"Vidi se ga Bad Blue Boysi nisu prihvatili, ali to nema s nogometne strane veze, nego događaji van terena. Smatram da on može dobrim igrama privući pozitivnom smislu pažnju, da ga ljudi prihvate."

Jednako smatra i Ardian Kozniku, Hajdukov ljubimac koji je također preselio u Maksimir. Ističe i on kako su reakcije navijača u slučaju Hrgovića vjerojatno uvjetovane nekim potezima izvan travnjaka...

"Ja nisam imao problema jer nisam napravio prije probleme, osim što sam im davao golove. Razmijem što se nikada navijači neće moći pomiriti s tim da sam davao ključne golove u Kupu i Prvenstvu..."

Hrgović je bio Hajdukova ikona, baš kao i Kranjčar Dinamova. Niko je primljen kao junak, Mirka maksimirski sjever nikako ne prihvaća. A obojica su se prije promjene dresa zaklela u doživotnu vjernost bijeloj, odnosno plavoj boji. Razliku, očito, čine - navijači. Torcida dovođenje dinamovaca smatra pobjedom, Bad Blue Boysi hajdukovce u Maksimiru velikim porazom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider