Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Inozemni mediji o utakmici: Riječi hvale za Walcotta, Capella i Englesku

Mnogi svjetski mediji raspisali su se o jučerašnjoj pobjedi Engleske u Zagrebu, a posebno se hvale trostruki strijelac Theo Walcott i engleski izbornik Fabio Capello.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Theo Walcott je zabio hat-trick, a Engleska je postala prva momčad koja je pobijedila Hrvatsku na njenom terenu u natjecateljskim susretima", ističe njemačka novinska agencija DPA.

Navodi se kako je ovo bila slatka osveta Engleza nakon što su im Hrvati uskratili odlazak na EP 2008. Također, bila je to večer kada je engleski nogomet izašao iz depresije, piše DPA i dodaje kako je ovo bio najbolji rezultat engleske reprezentacije nakon 2001. kada su u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Muenchenu pobijedili Njemačku 5-1.

Britanska novinska agencija Reuters citira hrvatske medije, koji također hvale englesku igru i Fabija Capella, "koji je dao ponižavajuću lekciju Slavenu Biliću dan uoči njegovog 40. rođendana".

Reuters također podsjeća da je ovo bio prvi poraz Hrvatske na domaćem terenu u natjecateljskim utakmicama od 1994.

Britanska medijska kuća BBC također hvali Capella, koji je kaže da je tajna visoke pobjede u tome što su njegovi izabranici igrali "hrabro i sa puno samopouzdanja".

BBC napominje da su uoči utakmice navijači bili podijeljeni u dva tabora, na optimiste i pesimiste, a optismisti su bili samo Hrvati.

No, nakon susreta engleskih navijači su bili oduševljeni.

"Teško je pronaći riječi da bih opisao osjećaje, jer smo u posljednje vrijeme vidjeli toliko smeća kad je u pitanju naša reprezenatcija", izjavio je jedan navijač iz Amershama.

"Ovo je bilo kao ona utakmica protiv Njemačke u Muenchenu. Nevjerojatno", rekao je Gary Syphas koji je na utakmicu došao sa svojim 15-godišnjim sinom. Njegov navijački kolega navodi kako je ovo bila najbolja utakmica koju je uživo gledao.

Talijanski sportski tisak pun je hvalospjeva na račun igre engleske nogometne reprezentacije koja je sinoć na Maksimirskom stadionu deklasirala izabranike Slavena Bilića.

"Capello osvetio Engleze", naslov je najtiražnijeg talijanskog sportskog lista "La gazzetta dello sport" u čijem se članku navodi kako su Otočani ovom visokom pobjedom uzvratili "vatrenima" za prošla dva poraza koja su uskratila Englezima nastup na Euru 2008. godine.

"Sir Capello nadivisio je Bilića", "Engleskoj i Capellu kapa dolje", "Hrvatska neugodno prizemljena", naslovi su u ostalim talijanskim medijima koji su veliki prostor posvetili utakmici između Hrvatske i Engleske ponajviše zbog prisustva trenera Fabija Capella na klupi "Gordog Albiona". Svi talijanski izvjestitelji složni su u ocijeni da su Englezi sinoć hrvatskoj reprezentaciji priredili lekciju nogometa. Naravno konačno su pronašli i riječi pohvale na račun Capella koji je, kako su ustvrdili talijanski novinari "vratio osmjeh i vedrinu na lica engleskih navijača".


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX