Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Hull šokirao Topnike

Arsenal je doživio neočekivani poraz na Emirates stadionu od novog prvoligaša Hull Cityja. Na dan 12. obljetnice Wengerovog preuzimanja kluba, gosti su senzacionalno preokrenuli susret golovima Geovannija i Couisina, za povijesnu pobjedu od 2:1.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Malotko se nadao da će Hull trijumfalno napustiti sjeverni London, pogotovo ako uzmemo u obzir briljantne utakmice Arsenalovih prvotimaca i revezervista, u posljednjih mjesec dana. No baš večeras Topnicima ništa nije polazilo za nogom, i gosti su to znalački iskoristili. Zanimljivo, bio je to tek drugi poraz Arsenala na novoizgrađenom Emirates stadionu otkad su se preselili na njega, u pune tri godine.

Već u prvom poluvremenu bilo je jasno da će Wengerovim igračima biti teško, jer nisu uspjevali napraviti mnogo šansi protiv čvrstog Hulla. No, u 50. minuti autogolom je Arsenal ipak došao do prednost i činilo se da je sve riješeno. Nisu tako mislili gosti, koji su prvo golom Geovannija u 61. minuti izjednačila, pa zatim golom Cousina u 65. minuti potpuno šokirali domaće navijače. Do kraja dvoboja nije više bilo promjena. Hull je ostvario najveću pobjedu u svojoj povijesti.

Arsenal je ovim porazom izgubio vodeće mjesto na tablici. Imaju 12 bodova, dva manje od vodećeg Liverpoola i Chelseaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider