Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

HNS se ogradio od rasističkog ponašanja navijača, kazna Uefe svejedno prijeti

Hrvatski nogometni savez (HNS) objavio je očitovanje povodom disciplinskog postupka kojeg je pokrenula Uefa zbog rasističkog ponašanja malog dijela hrvatskih navijača na četvrtfinalnoj utakmici EP-a Hrvatska-Turska, koja je odigrana u Beču 20. lipnja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Ograđujemo se i osuđujemo bilo kakvo rasističko ili diskriminirajuće ponašanje malog dijela gledatelja kao i isticanje zastava koje su u suprotnosti s važećim zakonom i propisima Fife, Uefe i HNS-a. Isto se odnosi na bilo koji oblik uvredljivih povika. 

Ovakvo ponašanje nije karakteristika istinskih navijača reprezentacije Hrvatske, koji su u najvećem dijelu turnira pokazali primjereno ponašanje i prijateljski odnos s navijačima drugih reprezentacija. Odnosi HNS-a i Nogometnog saveza Turske su na visokoj razini razumijevanja i uvažavanja, i prije i sada. Svi predstavnici reprezentacije i Saveza čestitali su predstavnicima NS Turske i njihove reprezentacije na plasmanu u polufinale Eura", navodi se u očitovanju, koje je u četvrtak, 26. lipnja, objavljeno na službenoj internetskoj stranici HNS-a.

"HNS stalno provodi i sudjeluje u raznim Fifinin i Uefinim aktivnostima 'Ne rasizmu'. Sa ovom djelatnošću će se nastaviti još intenzivnije, tražeći pri tome i nove oblike sprječavanja rasističkih ispada. HNS neposredno sudjeluje i u programu 'Nogometom protiv rasizma u Europi', stalno i u akciji 'Ujedinjeni protiv rasizma'. Ovakve akcije provode se i u okviru nastupa svih reprezentacija Hrvatske, kao i na utakmicama kup natjecanja u Hrvatskoj", kaže se u očitovanju HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider