Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

HNL: Hajduk protiv Intera vraća stvari na početak?

Danas se igraju preostale utakmice 9. kola Prve hrvatske nogometne lige. Nakon što je Dinamo 'potopljen' i drugo kolo zaredom, drugoplasirani Hajduk se pobjedom protiv Intera ima priliku bodovno izjednačiti s Modrima i tako, nakon što je bio čak 8 bodova u zaostatku, vratiti stvari na početak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Euforija opet vlada među navijačima Hajduka. Za to su bile potrebne 'samo' četiri pobjedu u nizu u HNL-u i, naravno, 'nokaut' svog najveće rivala u njegovom dvorištu nakon pet i pol godina. Hajduk je, podsjetimo, imao katastrofalan start u novu sezonu, čak je i mladi trener Vučević priznao da je htio otići nakon utakmice u Rijeci.

No Bijeli su ipak proigrali i pobijedili u posljednjih pet utakmica, ako ubrojimo i slavlje (4:1) u Kupu protiv Orijenta u utorak. U prilog su im išli i kiksevi najvećih rivala u vrhu ljestvice, Dinama i Slaven Belupa. Podsjetimo, Splićani su za Zagrepčanima prije dva tjedna zaostajali 8 bodova. 

>> Kriza u Dinamu: I Slaven 'nokautirao' Modre

>> Vučević: 'Dinamo je poljuljan zbog nas'

>> VIDEO: Hajdučka euforija opet trese Split

Splitski Hajduk nalazi se trenutno na drugom mjestu ljestvice HNL-a gdje će vjerojatno i ostati. No umjesto da dijele zbroj bodova sa Slavenom (16), Splićani imaju priliku dijeliti bodovni konto s prvoplasiranim Dinamom (19) ako danas budu bolji od Intera iz Zaprešića. Modri imaju bolju gol razliku od Hajduka kojem bi trebala visoka pobjeda da preuzme vrh ljestvice.

Iako Vučević smiruje euforiju, ona je itekako vidljiva. Split 'gori', a navijači će pristići iz cijele Dalmacije te ostalih dijelova Hrvatske

'Dinamo je u knock-down-u, euforija je stvarno prevelika u gradu, šteta bi bila sada sve upropasiti s Interom, no vjerujem u svoju ekipu, vjerujem da ćemo obradovati sve navijače koji dođu na utakmicu,' kaže Drago Gabrić, strijelac prvog pogotka na Maksimiru. 

'Teška će to biti utakmica, ali mi smo favoriti! Bit će puno ljudi, Inter postiže mnogo golova, ali nije me strah!', rekao je trener Majstora s mora.

Navijača se očekuje oko 15-ak tisuća što je skoro dvostruko više nego što je došlo na maksimirski derbi. Nakon nekoliko godina loših rezultata, navijači Hajduka guštaju u svakoj pobjedi svoje momčadi.

Navijača se očekuje oko 15-ak tisuća što je skoro dvostruko više nego što je došlo na maksimirski derbi

Vučević nema problema s izostancima pa će protiv Intera istrčati sastav koji je pobijedio na Maksimiru. Igrat će i Kalinić koji je zbog lakše ozljede propustio Kup susret na Krimeji, a najveće iznenađenje je Vučevićevo ignoriranje Živkovića kojeg je na mjestu stopera uspješno zamijenio Andrić.

Kapetan hrvatske reprezentacije u vrijeme Otta Barića sklon je ozljedama što ga je izbacilo iz kontinuiteta treninga, ali i prvih 18 igrača u trenerovoj viziji Hajduka. Spomenimo i da je Živković jedan od naj (pre)plaćenijih igrača Bijelih s godišnjom plaćom od 300 tisuća eura.

U ostalim susretima najzanimljivi je dvoboj Zagreba i Croatije Sesvete. Bit će to dvoboj susjeda na ljestvici koje dijeli tek bod, a 'pjesnici' Sesvećane dočekuju u svom dvorištu koje pak dijele s njima dok se ne adaptira stadion u Sesvetama.

Šibenik ide na noge Osijeku koji je promijenio trenera nakon ispadanja u Kupu protiv trećeligaša. Ni Šibenik nije bolje prošao ispavši od drugoligaša pa je ovo utakmica iskupljenja za jedne i druge.

Varteks dočekuje iznenađenje prvenstva - vinkovačku Cibaliju, koja se nalazi na visokom 4. mjestu s 14 osvojenih bodova, dok Rijeka ide u goste posljednjeplasiranom Zadru kojemu ne cvjetaju ruže u ovoj sezoni, ali koji od Riječana kući nije izgubio 10 godina.


Tablica 1. HNL

1. Dinamo                 9  6 1 2 19:10    19
2. Hajduk                   8  5 1 2 11:9      16
3. Slaven Belupo      9  5 1 3 14:13   16
4. Cibalia                   8  4 2 2 11:13    14
5. Zagreb                   8  3 3 2 11:9      12
6. Croatia Sesvete   8  3 2 3 11:8      11
7. Rijeka                    8  3 2 3 9:9         11
8. Šibenik                  8  3 1 4 9:9         10
9. Varteks                  8  3 1 4 10:14    10
10. Osijek                  8  2 3 3 11:12     9
11. Inter                      8  2 2 4 15:17     8
12. Zadar                   8  0 1 7 7:15        1

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider