Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

HNL: Croatia i Šibenik 'razbili' Varteksa i Slavena, Cibalia 2. na ljestici

Završeno je pet susreta 8. kola Hrvatske nogometne lige. Croatia Sesvete deklasirala je Varteks s 4:0, Šibenik je gol manje postigao Slaven Belupu, a mlada momčad Cibalije iznenađujuće je dogurala do 2. mjesta na ljestvici. Derbi Dinama i Hajduka igra se večeras.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Croatia Sesvete još uvijek igra u na stadionu Zagreba u Kranjčevićevoj, jer njihov stadion još nema licencu za natjecanje u prvoj ligi. No Sesvećanima to ne smeta previše što su pokazali i danas razbivši Varteks s 4:0. Utakmicu je pratilo tisuću gledatelja, a strijelci u velikoj pobjedi Sesvećana bili su Juroš (44), Čičak (45), Petrović (53) i Vojnović (80). 

>> Maksimirski derbi: Kraj prvenstva ili veliki povratak Hajduka?

Šibenik je također bio negostoljubiv domaćin. Nakon utakmice s CSKA u prvom kolu Kupa UEFA-e, momčad Slaven Belupa došla je očito potpuno ispražnjena. Šibenčani su im pred tisuću gledatelja na Šubićevcu utrpali tri komada već u prvom poluvremenu i slavili svoju treću pobjedu u prvenstvu. Strijelci su bili Rodić (7), Gović (18) i Alispahić (32).

Cibalia je nakon 15 godina usppjela slaviti protiv Zadra. Tisuću gledatelja gledalo je tijesnu pobjedu Vinkovčana koja im je donijelo visoko drugo mjesto na ljestvici. Skinuti ih može jedino Hajduk večerašnjom pobjedom na Maksimiru. Strijelac za Cibaliju bio je malčić u 7. minuti utakmice.

Inter i Zagreb odigrali su neriješeno u Zaprešiću. Žute je u vodstvo doveo Bule lijepim pogotkom petom u 29. minuti, a bod je Zagrebašima donio Krstanović u 82. minuti. Susret je pratilo tisuću gledatelja.

Najviše gledatelja bilo je u Rijeci, čak petsto više nego na ostalim stadionima. Sramotne brojke na domaćim tribinama ovaj je put pratila i stvarno loša utakmica. Rijeka i Osijek odigrali su 0:0.

Derbi na Maksimiru između Dinama i Hajduka igra se u 20 i 15.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider