Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Henry: ''Rijkaard me tjerao da igram nespreman''

Francuski napadač Thierry Henry optužio je bivšeg Barceloninog trenera Franka Rijkaarda da ga je prošle sezone tjerao da igra iako se nije potpuno oporavio od ozljede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Henry se našao pod žestokim kritikama nakon svog prelaska u Barcelonu, jer prošle sezone nije igrao briljantno kao nekoć u dresu Arsenala. No, problem je bio u ozljedi, koju je Francuz vukao još ih londonskih dana, a Rijkaard mu nije dopuštao da ju zaliječi do kraja, već ga je nespremnog ubacio u vatru.

''Bila je greška igrati prošle sezone, a da nisam bio fit, no trener je to tražio od mene, '' izjavio je Henry.

''Što sam mu trebao reći, da ne želim igrati? Tek sad mogu trčati i imam snage suočiti se s braničima. Prije je bilo jako teško.''

Iako je bilo svijetlih trenutaka u Henryjevim nastupima prošle sezone, francuskom reprezentativcu trebalo je mnogo vremena da se prilagodi Rijkaardovom stilu igre.

Ove sezone, novi trener Katalonaca Pepe Guardiola izjavio je da će Thierry Henry biti jedan od ključnih igrača Barcelone, a ekipa će pokušati maksimalno iskoristiti njegovu brzinu i golgeterske sposobnosti. Francuz tvrdi da će tek sada pokazati sve što zna na Camp Nou.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider