Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

FOTO: Najveći otočki ljetni transferi

Dok se reprezentacije pripremaju za kvalifikacijske oglede, klubovi na Otoku zbrajaju koliko se potrošilo u prijelaznom roku.

A trošilo se puno: samo posljednjeg dana prijelaznog roka spiskano je 157 milijuna eura.

Otočki mediji ovaj su prijelazni rok nazvali najluđim, a obilježio ga je dolazak Robinha u Manchester City, te prelazak Berbatova iz Tottenhama u Manchester United.

Robinhov dolazak u Manchester City postao je glavna priča. Novi arapski vlasnici kluba za usluge brazilskog napadača izdvojili su rekordna 42 milijuna eura, što je najveći transfer u povijesti britanskog nogometa.

Ništa manje zanimljivo nije bilo ni na Old Traffordu. Crveni vragovi su u svoje redove iz Tottenhama doveli Dimitra Berbatova. Cijena za Bugara bila je prava sitnica - 37 milijuna eura.

Tottenham je pak u svoje redove doveo napadača ruskog Spartaka Romana Pavljučenka, a posljednjeg dana prijelaznog roka na White Hart Line preselio se i hrvatski reprezentativac Vedaran Ćorluka. Cijena za ovaj dvojac je 28 milijuna eura. Dolazak Luke Modrića u Totenhem odigrao se prije ljeta, a s cijenom od 21 milijun eura i dalje je na popisu 10 najskupljih ovoljetnih transfera.

Ni u Liverpoolu se nije štedjelo. Redsi su za Robija Keanea Tottenhamu platili 24 milijuna eura, a za veznjaka Rieru Espanyolu 10 milijuna. No, za Crouchev odlazak u Portsmouth inkasiralo se 13 milijuna.

Kada su pojačanja u pitanju, nisu štedjeli ni ostali premierligaši poput Chelsea, Aston Ville ili Evertona. Sve u svemu, najbolji engleski klubovi u posljednjim satima prijelaznog roka potrošili su 157 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider