Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

FIFA mijenja sustav distribucije ulaznica za SP 2010.

FIFA će uskoro predstaviti novi sustav distribucije ulaznica za SP 2010. u Južnoj Africi, rekao je u srijedu David Will, predsjednik FIFA-inog odbora za raspodjelu ulaznica za utakmice SP-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Will je u razgovoru s novinarima u Johannesburgu kazao da će navijači iz zemalja koje se kvalificiraju za završno natjecanje na SP-u dobiti 50 posto ulaznica više nego što je to do sada bila praksa:

"Nastojat ćemo da sve ulaznice dođu do pravih navijača, onih koji ne žale ni vrijeme ni novac da bi uživo gledali susrete za prvenstvo svijeta. U tom cilju maksimalno ćemo zaoštriti borbu protiv crnog tržišta, odnosno, preprodavača ulaznica."

Ulaznice za SP u Južnoj Africi počet će se prodavati u veljači 2009. Gledateljima iz zemalja koje će igrati u prvom krugu završnice SP-a namijenjeno je 12 posto od kontigenta ulaznica koje će biti u prodaji za prvi krug natjecanja po skupinama, dok je na prethodnim SP-ima za njih bilo rezervirano 8 posto. Kad natjecanje uđe u nokaut fazu za gledatelje iz zemalja čije će reprezentacije igrati na SP-u 2010. otpast će 8 posto od ukupne kvote ulaznica namijenjenih prodaji.

Većina ulaznica namijenjenih navijačima bit će distribuirana posredstvom klubova navijača, a u zemljama koje nemaju organizirane navijačke klubove do ulaznice će se moći doći preko interneta na kojemu će biti kreirane specijalne navijačke web-stranice. Za SP 2010. ulaznice će biti prodaavne u pet faza, a infomacije o njima moći će se dobiti posredstvom interneta na www.fifa.com.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider