Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

EURO: Za hrvatske novinare brine prvakinja svijeta u Kick-boxingu

Hrvatski novinari u kampu reprezentacije u Bad Tatzmannsdorfu morat će biti oprezni prilikom postavljanja pitanja 25-godišnjoj suradnici u press-officeu jer se radi o četverostrukoj prvakinji svijeta u kick-boxingu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nicole Trimmel se sama prijavila za rad u kampu naše reprezentacije jer su joj korijeni iz Gradišća, govori i hrvatski i engleski, kao i njezina kolegica 22-godišnja Sarina Gludovatz, kćerka trenera austrijske U-20 reprezentacije.

Kick-boxing prvakinja Nicole Trimmel će preko vikenda morati napustiti kamp jer odlazi u Italiju na natjecanje, ali se vraća već u ponedjeljak.

Nadam se da ću se vratiti zdrava, bez modrica i "šljiva" na oku, kazala je Nicole, koja je itekako sposobna riješiti bilo kakav sigurnosni problem, čak i bolje od zaštitara. Tih problema, kaže Nicole, nema i sigurno ih neće biti jer su hrvatski novinari simpatični i ljubazni.

61.200 policajaca na EURU

Europsko nogometno prvenstvo osiguravat će 30.000 austrijskih policajaca i pridruženih vojnih snaga, te 31.200 švicarskih kolega, objavili su organizatori.


Austrijska i švicarska policija u stanju su potpune pripravnosti dan uoči početka EURA, a prevencija svih sigurnosnih rizika strategija je obje policije, što se očitava i u službenom motu "Dijalog, smirivanje, pa tek onda intervencija".


Organizatori prvenstva su angažirali i oko 1700 njemačkih, te 750 francuskih policajaca kao ispomoć, a na EURU će biti nazočni i pripadnici policije iz svih zemalja-sudionika, uključujući i Hrvatsku.

U sigurnosnom planu EURA prva utakmica "visokog rizika" jest dvoboj Portugalaca i Turaka u ženevi u subotu, no najteži posao oko navijača policija će imati u skupini B u kojoj su Austrija, Hrvatska, Njemačka i Poljska.

Gradić Klagenfurt od 90.000 žitelja ugostit će i utakmicu "maksimalnog sigurnosnog rizika" između Njemačke i Poljske u nedjelju, kada se u tom gradu očekuje 25.000 Nijemaca i 20.000 Poljaka. Za tu utakmicu angažirano je 2000 austrijskih policajaca, 300 njemačkih i poljskih, te čak 2000 agenata u civilu koji će pomagati policiji.

Za dvoboj Austrije i Hrvatske u Beču, u kome obitava barem 100.000 Hrvata, bit će angažirano 1800 policajaca.

Austrija je suspendirala Šengenski sporazum oko granica za vrijeme EURA, a austrijski ministar unutarnjih poslova Guenther Platter kazao je kako "nema naznaka oko terorističkih prijetnji, ali da se one ne smiju potcijeniti".

Više o vijestima s EURA na stranici euro2008.dnevnik.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider