Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

EURO: Svjetske agencije o utakmici Hrvatska - Austrija

Sve svjetske agencije pobjedu Hrvatske nad Austrijom u Beču karakteriziraju kao tešku, ali zasluženu, dok Austrijance hvale zbog borbenosti i motivacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reuters kaže da je Hrvatska konačno pobijedila nakon šest godina na velikim natjecanjima, ali nije oduševila u srazu sa 92. momčadi svijeta, domaćinom Austrijom. Reuters hvali hrvatsku obranu na čelu sa najboljim igračem dvoboja Stipom Pletikosom, te ističe da su Austrijanci naivno i glupo skrivili jedanaesterac već u 4. minuti susreta.

AFP jedini u svojim prvim izviješćima navodi navijače, pa su tako još za vrijeme utakmice javili da su hrvatski navijači palili bengalke na stadionu prilikom proslave pogotka, a na kraju da je jedan hrvatski navijač uspio ući u teren. AFP tvrdi da su Austrijanci u drugom poluvremenu bili bolja momčad, te da je Hrvatska pobijedila zahvaljujući čvrstoj obrani.

DPA piše da je pogotkom nove zvijezde Tottenhama Luka Modrića Hrvatska pobijedila i "slomila srce" Austrijancima. Njemačka agencija je i prva donijela vijest da je Bilić u svlačionici nakon utakmice puštao pjesme Thompsona, "ultranacionalističkog i radikalnog pjevača", kako tvrdi DPA. Očito dobro upućeni novinari DPA čak su objavili i naslov Thompsonove pjesme - "Lijepa li si", te ustvrdili da se ona pušta na svim domaćim utakmicama hrvatske reprezentacije osim one sa Izraelom.

Austrijski mediji oplakuju poraz svoje reprezentacije, a svi su jedinstveni u komentaru da ih Hrvatska razočarala igrom. List Die Presse ima najoriginalniji komentar, posvetivši ga hrvatskim navijačima, a u njemu stoji da je bilo "vrlo teško zaključiti čijih je navijača bilo više na stadionu Ernst Happel, ali je jasno da hrvatskih pristalica sigurno nije bilo manje". 

Talijanska Gazzetta dello Sport piše da je utakmicu odlučio rani pogodak Hrvatske, koja nije oduševila, ali je hrvatska obrana odolila stalnim, ali bezidejnim napadima Austrije u nastavku. 

Srpska agencija Tanjug tvrdi da su Austrijanci mogli do boda što ne bi bilo nezasluženo, te da je hrvatska obrana pokazala zavidnu čvrstoću. Slovenska agencija STA kaže da su Hrvati teškom mukom svladali Austriju i to neuvjerljivom igrom koju su pokazivali i na svim pripremnim utakmicama do prvenstva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider