Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Euro: Portugal lako protiv Turske

U susretu 1. kola A skupine Europskog prvenstva u Ženevi su nogometaši Portugala svladali Tursku sa 2:0 (0:0). Pred 30.000 gledatelja na stadionu Stade de Geneve sudio je Nijemac Herbert Fandel.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Portugala svladali su u Ženevi Tursku sa uvjerljivih 2:0 i time potvrdili da su jedni od favorita za naslov europskog prvaka. 

Favorizirani Portugal izvrsno je startao na Europskom prvenstvu, nakon što su uz dominantnu igru uspješno svladali svoju prvu prepreke na putu do naslova. Scolarijevi izabranici zabilježili su važna tri boda protiv Turske, s kojima su došli na korak od osiguranja plasmana u četvrtfinale. 

Portugalska reprezentacija bila je apsolutno bolja momčad. U prvom poluvremenu branič Pepe zabio je gol glavom, ali je s pravom poništen zbog zaleđa. Ronaldo je pogodio stativu iz slobodnog udarca, a nakon njega je i Nuno Gomes dvaput pogodio okvir gola. 

>> EURO: Češka pobijedila domaćina

Ključan trenutak dogodio se u 61. minuti, kada je srednji branič Portugala s loptom krenuo u napad. Odigrao je dupli pas s Nunom Gomesom i nakon čega se našao sam pred golmanom Volkanom, pa mu nije bilo teško poslati loptu u mrežu. Bila je to sjajna akcija, koja je odlučila utakmicu.

Turci su se u pojedinim trenucima utakmice dobro držali, ali nisu stvorili niti jednu izrazitu priliku za pogodak, što govori o dobroj igri njihovog protivnika. Pobjedu Portugala potvrdio je Raul Meileres u sudačkoj nadoknadi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider