Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

EURO: Modrić među deset najboljih

Vezni igrač hrvatske nogometne reprezentacije Luka Morić dobio je još jedno veliko priznanje za svoje predstave na Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europska nogometna federacije je na svojoj internetskoj stranici uvrstila Modrića među deset najvećih zvijezda EURO-a.

"Mnogo se očekivalo od igrača kojeg su prozvali hrvatskim dvojnikom Johana Cruyffa i on nije razočarao. Postigao je prvi hrvatski pogodak na prvenstvu, a stvorio je dovoljno prilika da hrvatska reprezentacija lako pobijedi Tursku u četvrtfinalu, no njegovi suigrači to nisu iskoristili. Zaslužio je više od tužnog rastanka, promašaja kaznenog udarac u četvrtfinalu protiv Turske," stoji u UEFA-inom obrazloženju. Od hrvatskih igrača spominje se i Stipe Pletikosa, no ispred njega prednost je ipak dobila španjolska jedinica Iker Casillas.

Osim Modrića, u sastavu su još četiri Španjolca (Iker Casillas, Carles Puyol, Marcos Senna i David Villa), dva Nijemca (Michael Ballack i Bastian Schweinsteiger), Rus Andrej Aršavin, Nizozemac Wesley Sneijder i Turčin Hamit Altintop.

Modriću je danas priznanje dodijelio i francuski sportski dnevnik L'Equipe koji ga je proglasio za najboljeg mladog nogometaša na EP-u. Analizirajući učinak igrača do 25 godina starosti na EP-u, L'Equipe navodi kako je Modrić dokazao da će biti jedna od zvijezda engleske Premier lige, te da Tottenham nije pogriješio kad je platio 24 milijuna eura za njega. Citira se i izjava hrvatskog izbornika Slavena Bilića, koji kaže da je Modrić najbolji veznjak na svijetu. 

Uz Modrića, među pet najboljih mladih nogometaša EP-a ušli su ruski ofenzivni branič Jurij Žirkov (24), talijanski stoper Giorgio Chiellini (23), zatim ruski vratar Igor Akinfejev (22) te turski veznjak Arda Turan (21).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider