Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Video: Hrvatski navijači okupirali Klagenfurt

Hrvatska i Njemačka igrat će u Klagenfurtu najvjerojatnije po kiši, predviđaju austrijski meteorolozi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za četvrtak je najavljena kiša, a sunčanih razdoblja gotovo i neće biti. Temperature će značajno pasti, a očekuje se da će na početku utakmice na stadionu Woerthersee u Klagenfurtu u 18.00 sati biti oko 15 stupnjeva Celzijevih.

Za razliku od Klagenfurta i drugih dijelova Austrije, gdje meteorolozi najavljuju oblačno, kišovito i hladno vrijeme, jedino bi u Beču trebalo grijati sunce. U Beču, gdje u 20.45 sati igraju Austrija i Poljska, očekuje se sunce, nakon lagane kiše koja je moguća uoči utakmice.

Počinje euforija u Klagenfurtu! 

Druga postaja hrvatske reprezentacije je grad od 90 tisuća stanovnika koji će kada stignu Hrvati imati dvostruko više „stanovnika“. U popodnevnim satima nije se tako činilo, no prvi navijači su tu. 

U javljanjima iz Beča govorilo se o „moru kockica“, no možda se u tako velikom gradu i nije moglo najbolje vidjeti koliko je ustvari pristiglo naših navijača. To ćemo sigurno dobro vidjeti u puno manjem Klagenfurtu kada sutra stigne većina vjernih pratitelja Vatrenih.

U popodnevnim satima centar i ulice bile su mirne. Mogla se čuti tek pokoja pjesma njemačkih navijača koji su ovdje još od utakmice s Poljskom. Uzvikvali su i ime našeg Ivana Rakitića, a većina je prognozirala tijesnu pobjedu Njemačke. Uspavano popodne probudilo je u njima diplomate. Klagenfurt je njihova baza, njihov Euro dom, a nakon sutrašnje utakmice sele u Beč. 

Grad preuzimaju Hrvati koji će njime vladati do posljednje utakmice u skupini, one s Poljskom.

Hrvatski i poljski navijači okupirali Bratislavu
 

Europsko nogometno prvenstvo neplanirano je zahvatilo i Slovačku, jer je mnoštvo hrvatskih i poljskih navijača za svoje uporište odabralo slovački glavni grad Bratislavu koja im je povoljnija od nedalekog Beča.

Cijene hotela ali i neizbježnog navijačkog "goriva" - piva znatno su niže u Bratislavi nego u 60 kilometara udaljenom Beču.

Slovačka policija strahuje da bi u četvrtak moglo doći do izgreda dvaju sukobljenih navijačkih skupina, izjavio je glasnogovornik bratislavske policije Peter Pleva. U četvrtak Poljaci igraju u Beču protiv Austrije, a Hrvati u Klagenfurtu protiv Njemačke.

"Spremni smo na oštru konfrontaciju", izjavio je Pleva.

>> EURO: Bilić će sastav objaviti u četvrtak

>> Niko Kovač: Protiv Njemačke će biti lakše

>> Bilić: Tko pobijedi Njemačku ima se pravo nadati naslovu, Loew Hrvate smatra lukavima

"Mnogi su turisti iznenađeni blizinom između Bratislave i Beča", rekla je glasnogovornica bratislavske udruge hotelijera Jana Janku. Ta činjenica omogućuje Slovacima da i oni imaju korist od EURA, odnosno da čak dijelom preuzmu ulogu "domaćina", barem kad je riječ o navijačima.

Više na www.euro2008.dnevnik.hr .

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider