Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

EURO: Česi i Turci bi mogli izvoditi 11-erce za prolaz u četvrtfinale

Ukoliko nogometne reprezentacije Češke i Turske u svom međusobnom dvoboju 3. kola skupine A na EURU u nedjelju u Ženevi odigraju neodlučeno, o tome koja će reprezentacija zauzeti drugo mjesto i plasirati se u četvrtfinale odlučivat će izvođenje 11-eraca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon dva kola obje reprezentacije imaju po tri boda uz razliku pogodaka 2-3, tako da će se u slučaju neodlučenog rezultata prvi put primjeniti novo pravilo UEFA-e prema kojemu će se putnik u nokaut fazu natjecanja odlučivati izvođenjem 11-eraca.

To pravilo stupa na snagu ukoliko su dvije reprezentacije izjednačene po broju bodova, u međusobnom ogledu su odigrale neodlučeno, a razlika pogodaka im je jednaka, te su u posljednjem kolu igrale jedna protiv druge.

Neće se igrati produžeci, već će se u slučaju podjele bodova odmah pristupiti izvođenju udaraca s bijele točke.

Portugal je već osigurao prvo mjesto u skupini jer je u 1. kolu svladao Tursku sa 2-0, a u 2. Češku sa 3-1, tako da ga niti u slučaju poraza od Švicarske ni Česi niti Turci ne mogu preskočiti jer je prvi kriterij za određivanje poretka u slučaju jednakog broja bodova međusobni dvoboj. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider