Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Engleska: Spremaju se protesti navijača, policija spremna

Sljedeće kolo Premier lige donijet će nam dosta uzbuđenja, jer osim najvećeg derbija na Otoku te sudara dva najbogatija kluba, navijači Liverpoola i Newcastlea najavljuje velike proteste protiv vlasnika svojih klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Subota donosi najveći derbi engleskog nogometa, susret između Liverpoola i Manchester Uniteda na Anfieldu, ali i susret dva, u novijoj povijesti najbogatija engleska kluba, Manchester Cityja i Chelseaja na City of Manchester stadionu.

U Newcastleu i Liverpoolu se pak spremaju veliki marševi navijača u znak protesta protiv vlasnika spomenutih klubova i njihovih politika. Navijači Redsa okupljeni u grupu Spirit of Shankly planiraju marš na Anfield kako bi pokazali nezadovoljstvo politikom suvlasnika kluba, Amerikanaca Toma Hicksa i Georgea Gilletta. 

Grupa najavljuje skup 'ponosa, crvene solidarnosti i gnjeva' koji će se dogoditi netom prije utakmice protiv njihovih najvećih rivala.

S druge strane Otoka, u Newcastleu, planiraju se dva protesta protiv vlasnika kluba Mikea Ashleyja kojeg navijači smatraju krivim zbog odlska omiljenog trenera Kevina Keegana. 

Prvi protest organizira grupa Toon Ultras (navijači Newcastle klub zovu Toon) koji ne podupiru mogući masovan bojkot utakmice s Hull Cityjem, dok veliki marš St. James' Park-om organizira neslužbena web stranica navijača Newcastle Uniteda.

Navijači će pokušati privući što veću pozornost medija brojnim zastavama, transparentima i gromoglasnim navijanjem s ciljem da javnosti ukažu na veliko nezadovoljstvo vlasnicima svojih klubova.

Policija je najavila da će njihova prisutnost na St James' Parku biti povećana, a ljutite navijače pokušat će usmjerit u dostojanstveno i mirno prosvjedovanje, ako je takvo što uopće moguće.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider