Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Engleska: 'Prljavi' Terry propušta derbi s Unitedom

U subotnjem okršaju 'bogataša' Chelsea je odnio sva tri boda sa City of Manchester stadiona, no reprezentativni branič engleske reprezentacije i kapetan 'Bluesa' John Terry zbog jednog će nesmotrenog prekršajem zaraditi zabranu igranja na sljedeće tri utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Chelsea je proteklog vikenda odnio bodove iz dvorišta Manchester Cityja i tako osvetio preotimanje Robinha posljednjeg dana prijelaznog roka. Bio je to sudar dva najbogatija kluba Premier lige, jedan financiran od ruske, drugi od arapske nafte.

Sljedećeg vikenda klub sa Stanford Bridgea očekuje derbi s Manchester Unitedom, a stup obrane Chelseaja vjerojatno neće moći nastupiti na toj važnoj utakmici. 

>> 'Clash of the cash': Chelsea nadigrao City

Naime, Terry je u subotu zaradio izravni crveni karton nakon prekršaja nad još jednim velikim pojačanjem nebesko-plavih, Brazilcu Jou kojeg je kapetan Chelseja srušio hrvačkim zahvatom.

Chelsea se pokušao žaliti na odluku suca Halseyja argumentom da je napadač Jo bio daleko od gola te da je njihov drugi branič Carvalho bio dovoljno blizu da pokuša zaustaviti Brazilca.

No sudac Halsey bio je neumoljiv u izvješću ustvrdivši kako prekršaj nije bio 'profesinalan', već ga je okarakterizirao kao 'težak', sukladno pravilima FIFA-e, tako da će Chelsea teško doći do poništenja kazne.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider