Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Druga portugalska pobjeda

Portugalski nogometaši pobijedili su u Ženevi Češku rezultatom 3:1, i time praktički osigurali nastup u četvrtfinalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Trideset tisuća gledatelja na Stade de Geneve stadionu imalo je prilike gledati solidnu nogometnu predstavu, u kojoj su izabranici Felipea Scolarija došli do nove zaslužene pobjede. 

No ovaj put Portugalci nisu bili toliko besprijekorni, već su pokazali i svoje slabosti. Prekid su se pokazali kao njihova bolna točka, a vratar Ricardo ništa nije naučio iz finala prošlog Europskog prvenstva, pa i dalje redovito leti u prazno. 

S obzirom da bi Portugal vrlo lako mogao biti naš protivnik u četvrtfinalu, to svakako treba imati na umu.

U prvom dijelu Česi su se uspjeli nametnuti na terenu, no Portugal je ipak poveo.

U 8. minuti Ronaldo je nakon duplog pasa izbio ispred Petr Čecha, a češki golman tek je uspio odbiti loptu na nogu Deca, koji ju je pospremio u mrežu. 

Brucknerovi izabranici nisu se predavali i u 17. minuti došli su do zasluženog izjednačenja. Nakon kornera glavom je izjednačio najbolji češki igrač Libor Sionko.

Pad u igri češke reprezentacije Portugalci su znalački iskoristili. Odlučujući pogodak zabio je sjajni Cristiano Ronaldo u minuti, na asistenciju Simao Sabrose. Do kraja dvoboja Česi su pokušavali izjednačili, ali lopta nije htjela u Ricardov gol. Pobjedu Scolarijeve ekipe potvrdio je Quaresma u 90. minuti, nakon što je Ronaldo sam izbio pred Čecha i nesebično ga poslužio. Nakon posljednjeg sudačkog zvižduka Scolari je mogao zadovoljno trljati ruke, jer je njegova momčad u jako dobroj situaciji nakon dvije odigrane utakmice.

Portugalci sada imaju 6 bodova i vrlo su blizu prvog mjesta u skupini A. Česi su ostali na 3 osvojena boda i njihov dvoboj protiv Turske 15. travnja vjerojatno će odlučiti o drugom četvrtfinalistu iz ove grupe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider