Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bogati šeik nudi 135 milijuna funti za Cristiana Ronalda!

Investicijska kuća United Group iz Abu Dhabija (Ujedinjeni Arapski Emirati) koja je postigla sporazum o preuzimanju engleskog nogometnog prvoligaša Manchester Cityja vrlo je ambiciozno krenula u projekt stvaranja velikog kluba. Chelseaju su ispred nosa preoteli Brazilca Robinha, za čiji su dolazak iz Real Madrida platili 40 milijuna eura. Sada kreću dalje, po druge velike nogometne zvijezde.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

United Group dio je investicijske skupine ADIA čija se imovina procjenjuje na 615 milijardi eura, odnosno oko 38 hrvatskih državnih proračuna. ADIA je drugi najveći institucionalni investitor na svijetu, iza Japanske banke.

Na čelu United Groupa nalazi se dr. Sulaiman Al-Fahim, poznat i kao "Donald Trump od Abu Dhabija".

Al-Fahim je obznanio da je cilj njegove Abu Dhabi United grupe (ADUG) dovesti u Manchester City najbolje igrače svijeta. To uključuje i Cristiana Ronalda, iako igra za gradske rivale i čini se da mu je suđen odlazak u španjolski Real Madrid.

Al-Fahim je deset puta bogatiji od vlasnika Chelseaja Romana Abramovicha i prema nekim izvještajima on je stvorio listu od 18 igrača koje želi dovesti u svoj klub. Dokaz da bogati šeik misli ozbiljno činjenica je da je tijekom posljednjeg dana prijelaznog roka City nudio ukupno oko 300 milijuna eura za različite igrače diljem svijeta.

Engleski mediji procjenjuju kako će ulazak kapitala iz Ujedinjenih Arapskih Emirata imati sličan učinak kao i kad je ruski tajkun Roman Abramovič preuzeo Chelsea. Abramovič je samo u prvoj godini u Chelseaju potrošio oko 185 milijuna eura.

U svom intervjuu za Guardian Al-Fahim je otkrio da želi od Cityja napraviti najveći klub na svijetu, a Cristiana Ronalda pokušat će u svoj klub dovesti već u siječnju.

''Real Madrid je procijenio njegovu vrijednost na 90 milijuna funti, ali za igrača poput njega potrebno je dati puno više, otprilike 135 milijuna funti. Zašto ne? Mi ćemo postati najveći klub na svijetu, veći nego Real Madrid i Manchester United.''

Uz Ronalda, na listi želja AL-Fahima nalaze se još i Fernando Torres, Cesc Fabregas te David Villa.

Nakon što je prije 40 godina osvojio svoj posjednji naslov engleskog prvaka, Manchester City je bio stalno u sjeni svojih gradskih rivala Manchester Uniteda. I dok su "crveni vragovi" pobjednički marširali Engleskom i Europom, navijači "nebesko plavih" svojim su ljubimcima pjevali sentimentalnu pjesmu "Blue Moon". No, fanovi Cityja nadaju se da je sada tome došao kraj.

Analizirajući stanje u engleskom nogometu, moglo bi se reći da se novac "lijepi" na plavu boju - Chelsea i Manchester City.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider