Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Dinamo o Europi, Hajduk o vječnom derbiju

7. kolo HNL-a donijelo je i prvo prosipanje bodova Dinama. 2:2 sa Zagrebom svakako nije dobar znak pred ogled sa češkom Spartom, a u Hajduku pak nakon pobjede protiv Šibenika zrači optimizam pred nedjeljni derbi s Dinamom u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva najveća hrvatska kluba imaju različite brige. Iako su sa Zagrebom odigrali neriješeno i primili dva gola, samopouzdanje Dinamovih igrača nije splasnulo. Ako je mogao pasti Ajax, može i Sparta suglasni su Dinamovi igrači. Svjesni su kako će za ostvarenje cilja i plasman u Ligu UEFA obrana morati biti na visokom nivou.

'Da napravimo ovdje što bolji rezultat, naravno moramo i ne primiti... pokušati ne primiti gol na domaćem terenu kako bi si olakšali put za uzvrat', otkrio je formulu uspjeha protiv Sparte Ivica Vrdoljak.

I dok su misli Plavih usmjerene samo na četvrtak i utakmicu Kupa UEFA, o nedjeljnom derbiju s Hajdukom nije bilo ni riječi. U Hajduku, koji je završio svoj europski put, potpuno drukčija slika.

'Napokon se malo i smanjila razlika. Mi evo tri pobjede imamo zaredom, pa sad mirnije idemo u Zagreb. Idemo rasterećeni po pobjedu,' rekao je strijelac jedinog pogotka Hajduka protiv Šibenika Drago Gabrić.

'Mislim da će ova sljedeća utakmica puno pokazati. Imamo priliku i nadam se da ćemo se približiti još više Dinamu. Učinit ćemo sve da tako i bude', najavljuje trener Hajduka Goran Vučević.

Derbi u Zagrebu prilika je Splićanima za smanjenje minusa od 6 bodova na ljestvici i povratak neizvjesnosti u prvenstvu. Samouvjereni Bijeli očito računaju i na Dinamov umor nakon četvrtka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider