Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Dinamo bez golova protiv Sparte

Aktualni hrvatski nogometni prvak Dinamo u 1. kolu Kupa UEFA nije uspio pobijediti na Maksimiru Spartu iz Praga. Iznimno dosadna utakmica, između dva podjednaka protivnika, završila je 0:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je odigrao još jednu slabu i nezanimljivu utakmicu, protiv ekipe koja ne spada u sam vrh europskog nogometa. Nema sumnje, Sparta iz Praga prosječna je momčad, vrlo slična Dinamu po kvaliteti svojih igrača, trkačkoj sposobnosti i taktičkoj pripremljenosti. Nije iznenađenje što je dvoboj završio neriješeno, jedino je šteta što je utakmica završila bez pogodaka, pa su navijači Maksimir napustili prilično razočarani.

Gotovo da nije bilo pravih šansi niti za jednu momčad večeras na Maksimiru. Jednu je solidnu priliku propustio Čeh Slepička u prvom dijelu, a u nastavku je Mandžukić par puta zaprijetio, ali bezopasno. Sve u svemu, ovih 0:0 realan je rezultat, s obzirom na sve viđeno.

>> Tijek utakmice: Dinamo - Sparta Prag

Teško je reći tko će biti favorit u uzvratnoj utakmici. Sparta je možda neporažena otišla iz Zagreba, ali rezultat 0:0 vrlo je varljiv, i može biti koban za domaćina, ako primi rani gol. Valja reći da se Česi nisu iskazali nekom velikom igrom u Maksimiru, a pitanje je mogu li bolje u Pragu. S druge strane, kad im se vrati Patrik Berger i još nekoliko kvalitetnih ozlijeđenih igrača, bit će sigurno puno jači i opasniji.

Prema dosad viđenom ove sezone, možemo reći da Dinamova momčad ipak nije pretjerano kvalitetna i zapravo nema što tražiti u Europi ove godine. No, hoćemo li promijeniti mišljenje za dva tjedna, nakon uzvrata u Pragu, ostaje nam tek za vidjeti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider