Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Darko Matić najbolji nogometaš kineske Tede

Hrvatskog nogometaša Darka Matića, koji već drugu sezonu igra za kinesku ekipu Teda Tijanin, kineski su sportski novinari proglasili najboljim igračem u netom završenom prvom dijelu ovogodišnjeg nogometnog prvenstva Kine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"To je za mene veliko priznanje jer se moj klub Teda Tijanin namjerava umiješati u borbu za titulu kineskog prvaka", izjavio je 27-godišnji Matić, dodavši kako njegov klub trenutačno zauzima peto mjesto na ljestvici.

Kineski sportski novinari i stručnjaci prošle su godine Matića proglasili najboljim zadnjim veznim nogometašem prošlogodišnjeg prvenstva Kine. Matić objašnjava kako uoči predstojećih Olimpijskih igara u Pekingu raste zanimanje Kineza za hrvatske sportaše. Po njegovim riječima tome su posebno pridonijeli nastupi hrvatske nogometne reprezentacije na nedavnom Europskom prvenstvu u Austriji i Švicarskoj, kojeg su Kinezi pratili s velikom pozornošću. "Prateći Europsko nogometno prvenstvo Kinezi su ocijenili da su Hrvati nadareni sportaši pa se i kod mene raspituju i za ostale sportaše, posebice rukometaše i atletičarku Blanku Vlašić", objašnjava Matić.

Dodaje kako mu je njegov klub Teda Tijanin osigurao ulaznice da, po vlastitom izboru, prati više sportskih natjecanja na predstojećoj Olimpijadi u Pekingu, od kojeg je grad Tijanin udaljen od Pekinga samo sto kilometara. "Kad god budem u mogućnosti pratit ću nastupe hrvatskih sportaša na Olimpijadi, a posebice ću pratiti rukometaše i košarkaše", kaže Matić. On je rekao kako potkraj ove godine namjerava produžiti ugovor sa sadašnjim klubom unatoč tome što ima više ponuda za prelazak u Koreju, Japan i Mađarsku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider