Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Cvitanić sjajno startao u Ajaxu

Dario Cvitanich, posljednja akvizicija naše nogometne reprezentacije, uskoro će dobiti hvatsku putovnicu. U HNS kažu da su s papirologijom na pola puta. Za to vrijeme ovaj 24-ogodišnjak u prve dvije utakmice za Van Bastenov Ajax postigao je 3 pogotka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sedam milijuna eura platio je Ajax Argentinskom Benfildu za napadača Daria Cvitanicha. Van Basten nije pogriješio. U pripremnim utakmicama koje Ajax kod kuće ovaj tjedan igra s niželigašima, Cvitanich je, u dvije odigrane, zabio tri gola. Bolji start u dresu nizozemskog velikana nije mogao poželjeti.

Van Basten je izjavio da Cvitanich još nije prošao fazu prilagodbe te kako očekuje da će biti još bolji. Nije otkrio prvu jedanaestoricu, ali iz izjava se može naslutiti da će među njima biti i Cvitanich.

Hrvatski izbornik Slaven Bilić mladog napadača još nije gledao uživo, a priliku će imati na skorašnjem pripremnom turniru u Engleskoj, gdje će Ajax igrati i protiv Duduovog Arsenala. Nakon toga Bilić će odlučiti hoće li ga staviti na svoj popis, no vjerojatno zbog kratkog vremenskog roka Cvitanicha još nećemo u kockastom dresu vidjeti na prijateljskoj utakmici protiv Slovenije, u Mariboru, 20. kolovoza.

Inače, nizozemski mediji zadovoljni su s onim što je pokazao mladi napadač, no ipak su mu našli jednu zamjerku: previše prigovara sucima. No, sigurni smo da će mu Van Basten objasniti da to u Europi nije dobrodošla navika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider