Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

West Ham nudi Biliću 20 puta više nego što dobiva od HNS-a

Uprava West Hama ponudit će Slavenu Biliću ovih dana posao trenera, nakon što je Alan Curbishley dao ostavku na svoju dužnost i time postao prvi trener koji je odstupio u novoj sezoni Premier lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Curbishley je u klubu sa Upton Parka proveo dvije godine naslijedivši Alana Pardewa u prosincu 2006., a odlazi iz kluba jer se posvadio sa vlasnikom Islanđaninom Bjorgolfurom Gudmundssonom.

On se ranije javno suprostavio prodaji braniča Georgea McCartneya u Sunderland, a Curbishleya je potom razbjesnio i odlazak Antona Ferdinanda također u Sunderland, što je obavljeno bez njegova pristanka.

>> Nijemci u prijelaznom roku potrošili koliko Englezi u jednom danu!

>> Englezi ne odustaju: Bilić i dalje favorit na kladionicama za preuzimanje West Hama

Uprava West Hama ne odustaje i sljedećih će dana pokušati stupiti u kontakt s hrvatskim izbornikom Slavenom Bilićem, kojeg bi jako voljeli vidjeti na klupi svojeg kluba.

''Kad se vratim u engleski nogomet, volio bih se vratiti kao menadžer West Hama, ali imam ugovor s HNS-om do 2010. godine i namjeravam ga odraditi,'' izjavio je naš izbornik nakon što su mu 'Čekićari' prvi put ponudili mjesto na klupi.

Ipak, uprava West Hama vjeruje da bi, ako mu ponude veliki novac, ipak mogli dovesti našeg proslavljenog izbornika u svoj klub. Namjeravaju mu ponuditi plaću od 1.5 milijuna funti godišnje, što je 20 puta više nego što dobiva od našeg saveza.

Bilić, koji je bivši igrač West Hama i jedna od legendi kluba, bio bi idealan izbor za vodstvo njihove današnje momčadi, no njegov status božanstva i kult obožvanja u našoj zemlji ipak bi trebala biti prevaga, pa će Slaven gotovo sigurno odbiti englesku ponudu.

U ovoj situaciji najviše bi mogao profitirati engleski izbornik Fabio Capello, budući da će ova cijela priča sigurno barem malo izbaciti našeg izbornika iz takta, uoči važnog dvoboja između Engleske i Hrvatske na Maksimiru.

Drugi na listi trenerskih želja West Hama je Harry Redknapp, koji je vodio klub od 1994 do 2001, i vrlo bi ga lako mogao ponovo preuzeti.


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider