Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Ćiro potpisao, najavljuje prekid bojkota reprezentacije

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentanacije Miroslav Ćiro Blažević danas je u Sarajevu s predsjednikom i tajnikom Nogometnog saveza BiH Iljom Dominkovićem i Munibom Ušanovićem potpisao dvogodišnji ugovor o obavljanju izborničke dužnosti čime je i službeno postao izbornik nogometne reprezentacije BiH.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Blažević je ugovor potpisao dva tjedna nakon što ga je Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH 10. srpnja ove godine izabrao za izbornika bosanskohercegovačke nogometne reprezentacije.

U prvoj izjavi novinarima nakon potpisivanja ugovora Blažević je istaknuo kako je za dobar uspjeh reprezentacije BiH najvažniji čimbenik jedinstvo čelnika Nogometnog saveza BiH, stručnog stožera, nogometaša, novinara i navijača.

Reprezentacija BiH je zapala u tešku krizu nakon što je nedavno Nogometni savez te zemlje smjenio izbornika Mehu Kodru koji je na toj dužnosti proveo samo četiri mjeseca. Taj postupak izazvao je nezadovoljstvo brojnih reprezentativaca, medija i navijača koji su se svrstali na Kodrinu stranu, a više reprezentativaca je najavilo kako će ubuduće bojkotirati nastupe za državnu selekciju.

No, Ćiro Blažević je danas rekao kako je uvjeren da će se svi igrači odazvati njegovom pozivu.

"Razgovarao sam s većinom nogometaša i nitko nije odbio poziv. Međutim, ukoliko se dogodi da se neki od nogometaša ne odazove zatvorit će vrata reprezentacije. Ako postoji netko tko nema svijest da je čast igrati za reprezentaciju, taj me ne interesira. Nikoga neću moliti, nikoga neću pitati dva puta", rekao je Blažević.

"Mi smo tu radi navijača bez kojih nećemo moći računati na uspjeh. Oni su naš 12. igrač i zato ću ih još jednom zamoliti da prestanu bojkotirati reprezentaciju", kazao je Blažević, aludirajući na nedavnu utakmicu u Zenici između BiH i Azerbejdžana, koju je privremeno s izborničke klupe vodio Denijal Pirić, a koju su navijači bojkotirali te je igrana pred praznim tribinama. 

U isto vrijeme kad i utakmica u Zenici, u Sarajevu je na stadionu Koševo odigrana revijalna utakmica u kojoj su nastupili istaknuti nogometaši pristaše smjenjenog izbornika Mehe Kodre i na kojoj se okupilo oko 20.000 gledatelja.

Osvrćući se na predstojeće kvalifikacije za iduće Svjetsko prvenstvo Blažević je izrazio optimizam glede plasmana BiH u Južnoafričku Republiku. U tim kvalifikacijama BiH je u istoj skupini sa aktualnim prvakom Europe Španjolskom.

Blažević je porijeklom iz BiH, rođen je u Travniku. U protekla dva tjedna, otkako je imenovan za izbornika reprezentacije BiH, u javnim je nastupima često isticao svoje "bosanske" korijene.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider