Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Ćiro: Ja sam rijetko doživljavao tenziju pod kakvom je sada Bilić

Miroslav Ćiro Blažević smatra kako se izbornik Slaven Bilić s punim pravom odlučio na maksimalnu izolaciju od javnosti uoči utakmice s Austrijom, za koju Ćiro kaže da je 'interes možda veći nego ikad'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

- Takvu tenziju kakvu sada ima Bilić ja sam rijetko kada doživio. Interes za ovu utakmicu možda je veći nego ikad, a javnost se poistovjetila s reprezentacijom, svi bi željeli biti što bliže i potpuno razumijem Bilića da se odlučio na izolaciju, rekao je gostujući u emisiji '10 do 8' Ćiro koji sam, inače, nikad nije pribjegavao takvim metodama.

Upitan kako komentira Bilićevu izjavu da naša izabrana vrsta može pobijediti bilo koju reprezentaciju na svijetu, Ćiro je odgovorio da je to činjenica.

- I ta činjenica daje Slavenu temelj za optimizam, smatra Ćiro, koji je odbacio pripremne utakmice kao relevantni pokazatelj stanja i spremnosti momčadi.

- Te utakmice nemaju težinu, nemaju tenziju i ne možemo očekivati da će im momčad tako pristupiti. A Slaven sada ima još jedan poticaj da se momčad vrati tamo gdje je bila i kako je igrala prije tih utakmica, tvrdi Ćiro.

Inače, zbog hrvatskih navijača ovaj se vikend opet uspostavlja granica između Slovenije i Austrije jer se stvara tzv. 'dvostruki filter sigurnosti' - naši navijači bit će provjeravani dvaput.

Na popisu osoba evidentiranih kao izgrednika nalazi se njih 398 i iz MUP-a su taj popis proslijedili austrijskim i slovenskim kolegama.

- Svatko tko želi može provjeriti nalazi li se na tom propisu, i to poštujući zakonsku proceduru, odnosno mora uputiti valjan zahtjev na propisanom obrascu i saznat će je li njegovo ime na popisu, kaže glasnogovornik Ravnateljstva policije Krunoslav Borovec.

U video dodatku pogledajte više informacija o sustavu sigurnosti reprezentacije i cijenama karata koje se penju u astronomske visine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider