Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet

Ćiro Blažević je novi izbornik reprezentacije BiH!

Miroslav Ćiro Blažević novi je izbornik nogometne repreznetacije Bosne i Hercegovine. Odluka je to članova izvršnog odbora bosanskohercegovačkog nogometnog saveza na današnjem zasjedanju u Zenici.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izvršni odbor NS BiH je odluku o Blaževićevu imenovanju donio glasovima 14 članova tog tijela, dok je samo jedan bio suzdržan.

Miroslav Blažević dobio je povjerenje voditi nogometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine na temelju svog iskustva kao i procjene da će on biti u stanju postići odgovarajuće rezultate, izjavio je član Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH Hamdija Abdić pojašnjavajući odluku da se Ćiri povjeri mjesto izbornika.

Lokalni mediji u BiH nagađaju kako će on dobiti iste pogodnosti kakve je imao i prethodni izbornik Meho Kodro, kojega je Izvršni odbor NS BiH smijenio zbog sukoba oko načina vođenja reprezentacije.

Do početka kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici Blažević će izabrati suradnike, a u NS BiH tvrde kako će pri tome imati potpunu slobodu. 

Odluka je pala na najzvučnije ime Ćire Blaževića, dijelom i kako bi se barem nakratko primirili nezadovoljni navijači, koji su prije nekoliko tjedana molotovljevim koktelima gađali sjedište nogometnog saveza.

Novi izbornik nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević u svojoj prvoj izjavi, nakon što je večeras objavljen njegov izbor na tu dužnost, pozvao je na sveopće jedinstvo u bosanskohercegovačkom nogometu.

"Svi moramo biti jedinstveni, uključujući i publiku, ukoliko želimo napraviti rezultat koji je adekvatan talentu naših (BiH) nogometaša", rekao je Blažević večeras Televiziji BiH. 

Nakon nedavne smjene bivšeg izbornika Mehe Kodre većina bosanskohercegovačkih reprezentativaca je najavila da će ubuduće bojkotirati nastupe za BiH sve dok se sa svojih dužnosti ne maknu sadašnji čelnici Nogometnog saveza BiH. 

Nedavnu prijateljsku utakmicu u Zenici protiv Azarbejdžana, koju je na izborničkoj klupi vodio Denijal Pirić, bosanskohercegovački istaknuti reprezentativci su doista bojkotirali pa su za reprezentaciju igrali uglavnom nogometaši iz Prve lige BiH koji nisu ranije bili na reprezentativnom popisu.

I navijači su bojkotirali utakmicu pa je na tribinama zeničkog stadiona bilo samo stotinjak gledatelja.

Blažević je večeras rekao kako će uvjeriti sve bosanskohercegovačke nogometne reprezentativce da se vrate igrati za svoju zemlju.

"Vjerujem da svi oni imaju patriotski naboj i ja ću učiniti sve da shvate kako im je čast braniti boje svoje zemlje. Ne vjerujem da ću imati ikakvih problema uvjeriti ih u to, jer nam je potrebno koncentrirati najveću kvalitetu", kazao je Blažević.

On je govoreći o bosanskohercegovačkoj reprezentaciji i nogometašima više puta upotrijebio termine "naša reprezentacija", "naši reprezentativci".

Svoj debi na izborničkoj dužnosti BiH Blažević će imati 20. kolovoza ove godine za kada je u Zenici zakazana prijateljska utakmica između BiH i Bugarske.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider