Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Fabio Capello se preznojavao dok je Hrvatska rasturala Nijemce

Sjajna izvedba i briljantna pobjeda Hrvatske nad Nijemcima odjeknula je u svjetskim medijima, a posebno engleskim. Ako Hrvatska osvoji prvenstvo bit će to ipak mala utjeha za engleske navijače.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fabiu Capellu sigurno nije bilo lako gledati kako Vatreni dobro igraju. Poraženi Nijemci obrušili su se na svoje izabranike i svi se odreda složili kako se radi o velikoj katastrofi odnosno "Kroatastrofi“ i blamaži. U njemačkim medijima može se čuti i teza kako se radi o najgoroj službenoj utakmici Elfa od kada je Joachim Löw sjeo na klupu.

>> Video: Slavlje navijača u Hrvatskoj, na ulicama Klagenfurta pjesma i suze

>> Bilić: Bili smo bolji, Löw: Hrvatska nas je nadigrala

Hrvatska pobjeda zauzela je naslovnice i britanskih medija. "Cro my God!“ glasi naslov britanskog The Suna koji s nelagodom podsjeća Engleze kako ih u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo ponovno 'čekaju' izvrsni Hrvati.

Briljantnu pobjedu vatrenih s tribina je gledao engleski izbornik Fabio Capello. "Sigurno nije opušteno i komotno proveo večer na tribini!“ komentira Sun te dodaje kako dvostruka pobjeda Hrvatske nad Engleskom u kvalifikacijama za Euro nije bila nikakva slučajnost. Hrvati su, piše britanski tabloid, nogometna sila što su pobjedom nad Nijemcima i dokazali.

Bilićeva izjava kako je pobjeda nad Nijemcima veća i od one na Wembleyu zauzela je posebno mjesto u britanskom tisku. "Hrvatska je sinoć apsolutno dominirala i Michael Ballack i ostatak ekipe bili su ispod svake razine“, zaključuju.

"Sinoćnja Hrvatska pobjeda u rangu je s onom 1998., kad su Hrvati pobijedili Nijemce 3-0 u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva“, piše Sun.

"Ako Hrvatska osvoji prvenstvo bit će to ipak mala utjeha za engleske navijače, a ako ne naprave grešku, to bi se i moglo dogoditi!“ zaključuju Englezi.

Više o ovoj temi pročitajte na euro2008.dnevnik.hr

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider