Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Britanski mediji: ''Capellova Engleska nije ništa bolja od McLarenove''

Nakon subotnje pobjede 2-0 u gostima kod Andore izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello dobio je više pitanja negoli odgovora, zaključuju u nedjelju britanski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Engleska je utakmicu počela sa Jamesom na vratima, u obrani su bili Johnson, Lescott, Terry i Ashley Cole, u veznom redu Walcott, Barry, Lampard i Downing, a Rooney i Defoe u napadu. Nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka, umjesto Downinga je ušao Joe Cole, a Defoea je zamijenio Heskey.

Ulazak Joea Colea pokazao se odličnim jer je sa dva gola u 49. i 55. minuti donio važne bodove Engleskoj.

No, Capello nije bio zadovaljan igrom Joea Colea i Waynea Rooneyja, za koje je kazao da nisu razumjeli što je od njih tražio u drugom poluvremenu.

"Na početku drugog poluvremena Rooney i Joe Cole su bili blizu Emilea Heskeyja. No, kad smo poveli 2-0, Rooney i Cole su se povukli u sredinu i Heskey je ostao sam na širokom prostoru. Pokušao sam im objasniti da moraju doći bliže Heskeyju, ali me valjda nisu čuli", objasnio je Capello, dodavši kako nije siguran hoće li Joe Cole biti u srijedu u početnoj postavi protiv Hrvatske.

No, Joe Cole je nakon utakmice izjavio da je samo slijedio izbornikove upute. "Kad sam ulazio u igru rekao mi je da prodrmam situaciju", rekao je Cole.

Analizirajući susret protiv Andore engleski novinari navode kako je Capello utakmicu počeo u klasičnoj 4-4-2 formaciji, a onda ju je u drugom poluvremenu promijenio u 4-3-2-1. U tom sustavu su Englezi igrali i u prijateljskoj utakmici protiv Češke, a engleski novinari ga zovu "smijurijom".

Otočki novinari procjenjuju kako će se Englezi u Zagrebu vratiti sustavu 4-4-2, te da će umjesto Walcotta i Downinga u veznom redu biti 33-godišnji David Beckham i Joe Cole, dok će u napadu igrati Rooney i Heskey. Beckham je protiv Andore ušao tek u 80. minuti umjesto Franka Lamparda.

No, problem je što Beckham više nije fizički pripravan pokrivati desni bok, Rooney je izvan forme, a Lampard tradicionalno igra loše u engleskom dresu, ocjenjuju engleski novinari. Oni smatraju kako bi Modrićev i Ćorlukin suigrač iz Tottenhama David Bentley (24) trebao zauzeti mjesto na desnom boku.

Engleska je pod Capellom odigrala šest utakmica od kojih je četiri dobila, no uglavnom je podsjećala na momčad kakva je bila dok ju je vodio McClaren, ocjenjuje novinska agencija Reuters.

List "Daily Mirror" navodi kako je bivši izbornik Sven Goran Eriksson, koji je otišao nakon SP 2006., bio bolje rješenje od Capella.

"Protiv Andore opet je to bila ona stara Engleska. Kad propadne plan A, vraćamo se ponovno na plan A", piše Daily Mirror.

No, Joe Cole poziva javnost da pričeka s ocjenom nove Engleske. "Ocjenjujte nas nakon srijede, jer Hrvatska je peta reprezentacija svijeta".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider