Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Brazil i Južna Afrika zamjenjuju domaćinstva SP-a?

U krovnoj svjetskoj nogometnoj organizaciji počeli su ozbiljno razmišljati o oduzimanju domaćinstva Svjetskog prvenstva 2010. godine Južnoj Africi. Procurila je vijest da je glavni kandidat za domaćina najnogometnija zemlja na svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik FIFA-e Joseph Blatter sve je nezadovoljniji sporim napretkom južnoafričkih organizatora u pripremi narednog Svjetskog prvenstva u nogometu koje se treba održati za dvije godine.

Ranije ovog mjeseca stigla je vijest kako stadion u Port Elizabethu neće biti spreman za Kup Konfederacija, a od FIFA-inih dužnosnika sve se češće mogu čuti izjave koje spominju nezadovoljstvo Južnom Afrikom i mogućnost oduzimanja domaćinstva.

Španjolski sporski dnevnik As donosi vijest kako je FIFA već izvjestila južnoafričku Vladu o svojoj odluci da upozna Brazilski nogometni savez (CBF) o mogućnosti premještanja turnira u tu južnoameričku zemlju. 

>> Blatter: Imamo pričuvni plan za SP 2010.

>> Južna Afrika nespremna za nadolazeće Svjetsko prvenstvo?

Ako bi došlo do takvog scenarija, Brazil bi ugostio Svjetsko prvenstvo 2010., a Južna Afrika bi dobila šansu četiri godine kasnije kada je domaćinstvo dodijeljeno upravo Brazilu.

Brazilski nogometni savez još nije službeno reagirao na ove navode, no slavni Pele je prije nekoliko dana komentirao kako bi Brazil također trebao uložiti ogromne napore da bude spreman za domaćinstvo 2010.

Stari lukavac Blatter ima i druge opcije u džepu: „Postoje još tri zainteresirana kandidata koji bi htjeli taj turnir, no to je tajna.“

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider