Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Braća Santa Cruz u Blackburnu

Mladi paragvajski napadač Julio Santa Cruz pridružio se svom osam godina starijem bratu Roque Santa Cruzu u redovima engleskog premierligaša Blackburn Roversa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Julio je potpisao ugovor na tri godine, dok je njegov bivši klub Cerro Porteno dobio oko 1.5 milijuna eura odštete. Njegov brat je na Ewood Park stigao 2007. godine iz Bayerna i do sada je u 36 nastupa za Roverse postigao 19 pogodaka. Za razliku od mlađeg brata Roque Santa Cruz je potekao u Olimpiji iz Asunciona.

Na "Otok" je preselio i vratar švicarske reprezentacije Pascal Zuberbuehler (37) koji će u novoj sezoni nositi dres Fulhama. Zuberbuehler je tijekom karijere branio za Basel, Grasshoppers, Xamax, Bayer Leverkusen, Aarau i WBA, dok je za švicarsku vrstu prikupio 51 nastup. Na nedavnom EP-u branio je u susretu između Švicarske i Portugala.

Spomenimo i da je Julio Baptisa najavio odlazak iz Real Madrida.

Baptisa je već odlazio iz Reala, sezonu 2006/07 je proveo na posudbi u Arsenalu, no ovog puta želi raskinuti ugovor. Posebice nakon što je shvatio kako niti ove sezone nije u planu Bernda Schustera.

"Julio je frustriran pozicijom u klubu. Više ne želi sjediti na klupi i razlaz je najbolja opcija za sve. Postoji mnoštvo klubova koji ga žele vidjeti u svojim redovima," kazao je njegov agent Herminio Menendez.

Najveći interes za brazilskog reprezentativca koji je u Real stigao 2005. godine iz Seville pokazala je Roma.

Nezadovoljstvo statusom u momčadi pokazao je i veznjak Barcelone Marc Crosas koji će karijeru nastaviti u škotskom prvaku Celticu. Barci će pripasti između 500.000 i milijun eura odštete, zavisno o broju njegovih nastupa. Mladi Španjolac koji je ponikao na Camp Nou, prošlu sezonu je proveo na posudbi u Lyonu.


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider