Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Blažević: ''Iako smo izgubili, jako sam sretan''

Izbornik nogometne reprezentacije BiH Miroslav Ćiro Blažević je izjavio kako je zadovoljan unatoč minimalnom porazu 0-1 u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za SP 2010. protiv aktualnog pravaka Europe reprezentacije Španjolske, odigranoj u subotu kasno navečer u Murciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedini pogodak postigao je David Villa u 57. minuti. Prethodno je David Villa u 36. minuti promašio 11-erac.

"Iako smo izgubili jako sam sretan. Minimalno smo izgubili od najboljeg sastava na svijetu. Ponosan sam na svoje igrače", rekao je Ćiro Blažević nakon susreta.

Uoči ove utakmice Ćiro Blažević je izjavljivao kako je Španjolska favorit, ali da će reprezentacija BiH pokušati ostvariti čudo i vratiti se neporažena. U bosanskohercegovačkoj javnosti je uoči utakmice postojao pritajeni strah da bi reprezentacija BiH mogla doživjeti težak proraz od europskih prvaka, s obzirom na krizu koja mjesecima potresa nogometnu organizaciju, pri čemu je više nogometaša najavljivalo svoj bojkot reprezentacije dok se ne smjeni sadašnje rukovodstvo Nogometnog saveza BiH.

Za utakmicu protiv Španjolske poziv je odbio nogometaš Glasgow Rangersa Saša Papac, koji je trebao biti jedan od stupova obrane. Ćiro Blažević je rekao kako više neće moliti Papca, niti bilo kojeg drugog nogometaša da nastupe za reprezentaciju BiH, istaknuvši kako je nastup za reprezentacijnu patriotski čin.

Bosanskohercegovački mediji u nedjelju izvješćuju da su njihovi nogometaši u utakmici protiv Španjolske dali sve od sebe, te im se nema što zamjeriti. "Dnevni avaz" pod naslovom "Ćirin zid nije izdržao" ističe kako unatoč minimalnom porazu BiH nije podbacila, te da je Ćiro Blažević dobro posložio ekipu,

"Poraženi su izabranici Ćire Blaževića minimalno, ali mora se priznati, kada se sve zbroji, zasluženo. Ipak je to poraz koji daje nadu da se može igrati još bolje i ravnopravno parirati svim protivnicima", navodi sarajevsko "Oslobođenje" u izvješću naslovljenom "Minimalni poraz sa aromom optimizma".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider