Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Blatter: Imamo pričuvni plan za SP 2010.

Predsjednik Međunarodne nogometnog saveza Joseph Blatter izjavio je da FIFA ima pričuvni plan ukoliko Južna Afrika ne bude u stanju organizirati Svjetsko nogometno prvenstvo 2010., te da su u konkurenciji čak tri zemlje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Predsjednik FIFA-e Joseph Blatter izjavio je njegova organizacija ima pričuvni plan ukoliko Južna Afrika ne bude u stanju organizirati Svjetsko nogometno pervenstvo 2010., te da su u konkurenciji čak tri zemlje.

"Razgovorao sam sa predstavnicima triju nogometnih saveza i oni su mi potvrdili da su spremni u kratkom roku preuzeti odgovornost za organizaciju SP 2010.", kazao je Blatter za TV postaju Sky News.

Blatter nije otkrio o kojim se državama radi, ali je jasno da zasigurno nisu u pitanju afričke zemlje.

Južna Afrika i Afrika kao kontinent po prvi su puta dobili domaćinstvo SP-a, no velika kašnjenja u izgradnji stadionu, pogotovu onog u Porth Elizabethu gdje se 2009. trebao igrati Kup Konferedaracija, te problemi sa prijevozom i kriminalom, pojačali su sumnje može li Južna Afrika uopće prirediti tako veliku sportsku manifestaciju. Blatter je kazao da će "trenutak istine" za Južnu Afriku biti točno godinu dana prije početka SP-a, kada mu Južnoafrikanci moraju predočiti valjane činjenice ili prvenstvo seli drugdje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider