Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bišćan otvorio dušu: Sve je pomalo depresivno

'Bio je to veliki korak za mene, trebala mi je jedna, čak dvije godine prije nego što sam dosegnuo određenu razinu i očekivanja navijača. Sve je brže, moraš biti puno snažniji, nemaš puno vremena na lopti, nemaš prostora, a to je nešto što možeš sanjati ovdje, opisao je Bišćan skok iz HNL-a u Premiership, strahujući i za Modrićeve nastupe u Tottenhamu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetana Dinama novinar Guardiana Jonathan Wilson opisuje da se nije promijenio otkad je otišao iz Liverpoola, 'uvijek je bio tužna duša'. Šutljivi Biki opisao je situaciju u hrvatskom nogometu uglavnom sivim tonovima, budimo iskreni - nije ni daleko. 

'Sve što okružuje naš nogomet je daleko od savršenog - infrastruktura, kvaliteta... Ako želimo i dalje imati kvalitetnu reprezentaciju morat ćemo dignuti razinu naše lige, koja je ispod prosjeka. Zato je za mene ovo pomalo depresivno, ne vidim nikakvog napretka', rezonira Dinamov stup obrane. 

'Prvenstvo je najčešće nezanimljivo', 'nedostaje nam teških utakmica' - odgovori koje slušamo kod hrvatskih stručnjaka nakon svakog težeg euro ispita čuli smo i kod Bišćana. Zadovoljan je financijskim stanjem u klubu jer je puno bolje nego kad je odlazio 2000. godine. 

Bišćan priznaje da se ne mogu nositi s klubovima iz višeg ranga, jer igraju nekoliko teških utakmica godišnje i to je uglavnom u pretkolima Lige prvaka i Kupa Uefe. 

Vrlo malo igrača dolazi iz naše lige. To neće trajati zauvijek, ako gledamo u budućnost teško ćemo zadržati ovaj standard.

'Uvijek dođemo korak do i ispadnemo jer se ne možemo nositi s tim momčadima, jednostavno nam fali takvih utakmica'. 

Posebno se pohvalno osvrnuo na najveće hrvatske potencijale - Mandžukića i Kalinića. 

Istaknuo je da će Mandži za njegovu erupciju u težim ligama trebati strpljenja i još teških utakmica jer će jedino tako moći iskoristiti svoj neupitni potencijal. 

Nogometni centri i akademije su rješenja po Bišćanu da ne dođe do propadanja talenata. Bišćan strepi za nova “isplivavanja” Kalinića i Mandžukića. 

'Većina igrača iz reprezentacije rođena je u Njemačkoj, Švicarskoj ili Australiji. Tražimo igrače našeg podrijetla u Južnoj Americi. Vrlo malo igrača dolazi iz naše lige. To neće trajati zauvijek, ako gledamo u budućnost, teško ćemo zadržati ovaj standard.'

Po Guardianu, Dinamo i ako osigura Ligu Prvaka neće donijeti ništa puno novoga i dobroga u HNL-u jer će se samo povećati jaz između Dinama i ostalih klubova. Stoga zaključuju 'nije ni čudo što je Bišćan u depri'. 

Mi bi modrom kapatanu ipak poručili: Igore dovedi i sebe i momčad u red da se u Pragu ne ponovi izdanje iz derbija, ponovi svoje predstave iz šampionskih dana Redsa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider