Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bin Laden kupuje Newcastle?

Navijači Newcastlea su prilično bijesni zbog tvrdnji kako će njihov omiljeni klub biti prodan i to ni više ni manje već obitelji najtraženijeg čovjeka na svijetu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su engleski mediji posljednjih dana pisali kako bi Newcastle United mogli kupiti Amerikanci, tj. kompanija Inter Media Partners iz New Yorka.  Iako su se Njujorčani već sastali s vlasnikom Mikeom Ashleyjom, čini se da će se oko prodaje kluba podići još puno prašine. Naime, za kupnju je zainteresirana Saudi Binladen Grupa, čiji je izvršni direktor Bakr bin Laden, polubrat Osame bin Ladena, a tvrtku je osnovao njihov otac šeik Sheikh Mohammed bin Laden.

Bin Ladenovi za Newcastle navodno nude 300 miliuna funti, a uložili bi i u obnovu St. James Parka i okolice stadiona. 

No, iako se Bin Ladenova obitelj javno distancirala od osnivača Al-Qaida još puno prije nego je potvrdio odgovornost za napade na WTC 11. rujna, bilo kakvo preuzimanje engleskog prvoligaša bit će čini se, nemoguće jer su se na noge digli ljutiti navijači koji na raznim forumima izražavaju svoj bijes. Evo samo nekih komentara:

"Ima stvari koje su važnije i od nogometa i ne želim imati bilo kakve veze s Bin Ladenom ili njegovom obitelji"

"Ako oni kupe Newcastle to će biti sramota za Premiership i bit ćemo 'demonizirani' u cijelom svijetu. Samo ime Bin Laden bi već nanijelo doboljno štete"

"Ovo postaje smiješno. Nije mi smetalo to što Amerikanci žele kupiti klub, no sada to žele i teroristi"

Glasnogovornik vlasnika Mikea Ashleyja nije bio dostupan za komentare. 

Inače, u rukama stranaca je čak 8 engleskih prvoligaša - Manchester United, Liverpool, Chelsea, Aston Villa, Portsmouth, Fulham, West Ham i Manchester City. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider