Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bilićeva Euro misija ocijenjena pozitivno

Podnošenje izvještaja nakon nastupa na Svjetskom ili Europskom prvenstvu u pravilu je prilika za neke nove rasprave i kritike, kakve obično izazivaju nastupi naše nogometne reprezentacije. Danas je izvještaj HNS-u podnio Slaven Bilić, a dobio je samo - pljesak.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik Bilić podnio je izvještaj, ali nije se pojavio pred novinarima. Prije odlaska na Euro HNS je pred Bilića postavio uvjete koje je tvrde ispunio: ne razočarati igrom, stvoriti momčad za budućnost, odnosno kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, i bez imperativa plasmana u drugi krug.

"Igrom nismo razočarali, bilo je na trenutke briljantnih i svijetlih točki u igri naše reprezentacije, kao što je tu i tamo bilo i slabijih momenata, '' rekao je Ivan Brleković, dopredsjednik HNS-a

Kao slabe točke navedeno je drugo poluvrijeme utakmice s Austrijom, te prvi produžetak protiv Turske u četvrtfinalu. Na red je došla i priča o famoznom traženju izmjene u posljednjim trenucima utakmice protiv Turske.

''Izbornik je apostrofirao tu ceduljicu, i dakako ponovio ono što mi već znamo, da je ona predata na vrijeme 4. sucu."

Australski nogometni savez odlučio je zbog HNS-a zatražiti zaštitu od FIFE. HNS se optužuje kako je sklopio sporazum s Sydney Unitedom, bivšom Croatiom Sydney, kako bi vrbovao igrače hrvatskih korijena za reprezentaciju.

"Ništa od nikakvog potpisivanja u Australiji, ništa od nikakvih službenih dogovora, razgovora."

S obzirom kako smo Australcima već uzeli Šimunića, Didulicu i Šerića, nije ni čudna ovakva australska reakcija. Naime, bivša Croatia Sydney do sada je dala čak 32 australska reprezentativca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider