Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Šimić: Atmosfera u reprezentacji je odlična

Hrvatski rekorder po broju nastupa u "kockastom" dresu Dario Šimić sasvim se približio 100-tom nastupu za reprezentaciju. Branič Milana do sada je sakupio 98 utakmica i za ulazak u Klub 100 trebaju mu još dva nastupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šimić je u dresu reprezentacije debitirao u ožujku 1996. godine u prijateljskom susretu igranom protiv Južne Koreje u Zagrebu. Nastupio je na svih pet velikih natjecanja na kojem je sudjelovala Hrvatska, a nalazi se i među kandidatima za nastup u Austriji i Švicarskoj.

"Atmosfera u našim redovima je zaista odlična. Mnogo je mirnija nego na prijašnjim natjecanjima. Trener nas smiruje i svi smo optimistični," istaknuo je hrvatski branič.

Ulaskom Danijela Pramnjića u prvih 11, Šimić je izgubio mjesto u početnom sastavu, međutim nije izgubio motivaciju i volju za radom.

"Svi kvalitetno radimo na treninzima i dečki se maksimalno zalažu," kazao je Šimić te se okrenuo prvom hrvatskom suparniku Austriji.

"Sasvim sigurno domaćin će biti iznimno motiviran. Igrat će pred svojim navijačima, što je velika prednost, no ne sumnjam u našu kvalitetu."

Šimić je na koncu ove sezone trebao napustiti Milan i karijeru nastaviti u Fiorentini. Međutim, na San Siru se dogodio obrat i nakon što je Paolo Maldini najavio prekid karijere čelnici kluba inzistiraju na Šimićevom ostanku.

"Sve sam dogovorio s Fiorentinom i trebao sam preseliti u Firenzu. No nazvali su me trener Carlo Ancelotti i čelnik kluba Galliani i tražili su da ostanem", kazao je Šimić koji najviše izgleda za osvajanje europske titule daje Italiji, Njemačkoj ili Portugalu. Kao glavne zvijezde nadolazećeg EURO-a vidi Portugalca Cristiana Ronalda, Francuza Franka Riberya, te našeg Luku Modrića.

"Od Luke svi mi očekujemo mnogo," naglasio je Šimić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider