Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bilić: Zajedništvo i kvaliteta su nas doveli na EURO

Atmosfera u našim redovima je odlična i zdrava, a veliko zajedništo nas je uz kvalitetu koju posjedujemo i dovelo ovdje gdje smo danas," kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić u četvrtak na novinarskoj konferenciji u Bad Tatzmannsdorfu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako se utakmica protiv Austrije približava tako i raste pozitivna nervoza u hrvatskim redovima. Hrvatski stručni stožer do sada nije previše s igračima analizirao igru našeg prvog suparnika.

"U petak ćemo krenuti u podrobniju analizu austrijske igre. Pripremili smo video zapise s njihovih utakmica i igračima ćemo predstaviti njihove dobre, ali i loše strane," naglasio je Bilić. Hrvatski strateg se osvrnuo na i posljednje vijesti o narušenoj disciplini u austrijskim redovima.

"Austrijanci su već jako dugo zajedno, više od četiri tjedna. Međutim, siguran sam da atmosfera u njihovim redovima nije loša. Igraju doma pred svojom publikom i preozbiljni su to igrači.

Premda je austrijski izbornik u posljednjim utamicama mijenjao sustav igre i brojne igrače Bilić to ne smatra velikom prolemom.

"U posljednjim utakmicama su puno mijenjali, međutim siguran sam da neće mijenjati način igre, a to je čvrsto, agresivno, uz veliki presing."

Posljednjih dana austrijski novinari tvrde kako će Ivica Vastić igrati od prve minute.

"Ne želim se baviti kalkulacijama. Znamo kako Vastić igra i spremni smo na njega," dodao je hrvatski strateg.

Na pitanje smatra li iskustvo i godine važnijim od mladosti i želje za dokazivanjem kod trenera, Bilić je kazao:

"Sasvim sigurno iskustvo nije zanemarivo i ja bi želio da mi je ovo peto europsko prvenstvo. Treneri s godinama ne gube adrenalin, već ga pomiješaju s iskustvom što ih ćini posebnim," zaključio je Bilić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider