Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bilić: Turci su pokazali dvije vrste igre, napadačku i suludo napadačku

'Dobro smo proučili tursku reprezentaciju i spremni smo na sve njihove varijante. Moramo biti stpljivi, a ključ će biti kako ćemo izlaziti iz njihova pritiska. Međutim, smatram kako smo bolja ekipa', naglasio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić uoči puta u Beč gdje sutra njegove odabranike očekuje četvrtfinale europskog prvenstva protiv Turske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilić je naglasio kako je turska vrsta u prve tri utakmice pokazala dva načina igre, napadački i suludo napadački.

'Nismo oni dobili zadnje dvije utakmice jer su iznenadili, već jer je njihov pritisak uz malo sreće donio preokret', kazao je Bilić, ali i dodao:

'Ostavljaju dosta prostora, ali je ponekad vrlo teško izaći iz takvog pritiska.'

Situacija s Darijom Srnom je daleko bolja i njegov nastup više nije upitan, no Ivan Rakitić još uvijek radi odvojeno

'Liječnici me uvjeravaju da će Ivan do petka biti spreman. No sasvim sigurno napravit ćemo test da vidimo je li spreman,' rekao je Bilić dodavši kako još uvijek razmišlja hoće li protiv Turske igrati s dva napadača kao protiv Austrije ili s jednim napadačem kao protiv Njemačke i Poljske.

'Nećemo previše lutati oko sastava i oko formacije,' dodao je Bilić.

Na pitanje hoće li hrvatska vrsta odmah jurnuti po pobjedu jer se u prve tri utakmice pokazalo kako Turci vrlo slabo ulaze u utakmicu, Bilić je naglasio kako nema takvog plana.

'Nećemo mijenjati plan igre, ne bojimo se Turaka i igrat ćemo svoju igru. Ključno je ne povlačiti se, već ih moramo napasti što više. Moramo spriječiti njihovu agresiju i pritisak,' smatra Bilić koji je prepun pohvala za turskog izbornika Fatiha Termima.

'On je trenerska legenda. Vodio je Fiorentinu, Milan, a s Galatasarayom je osvojio Kup Uefa. I na klupi reprezentacije je uspješan,' smatra Bilić.

Premda među navijačima hrvatske reprezentacije lagano ključa uoči sutrašnjeg ogleda Bilić je neobično miran. Barem ostavlja takav dojam.

>> EURO: Turski novinari uvjereni u pobjedu

>> 'Daj Bože da pobijedimo Tursku'

>> Niko Kovač: Ne želim se oprostiti protiv Turske

'Osjećam pritisak, međutim svaka je utakmica specifična. Ništa drugačije se nisam osjećao niti na prijašnjim utakmicama od kada sam izbornik', pojasnio je Bilić dodavši kako se tek sada vidi kakvu smo tešku skupinu imali u kvalifikacijama, jer su jedino iz naše skupine prošle dvije reprezentacije u četvrtfinale, Hrvatska i Rusija.

Više o Euru na www.euro.dnevnik.hr .

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider