Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bilić: Poljaci su vrlo organizirana momčad, mogu biti vrlo neugodni

Hrvatski izbornik Slaven Bilić na današnjoj konferenciji u Bad Tatzmannsdorfu nije želio otkriti sastav koji će istrčati protiv Poljske, no najavio je brojne promjene u sastavu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Po svemu sudeći neće igrati igrači sa žutim kartonima, no ispred nas su još dva treninga i još ništa nije odlučeno. Možda ćemo s nekima riskirati. Prvi kriterij će biti javne opomene, a drugi umor igrača. Vidjet ćemo kako će pojedinci reagirati na treningu," naglasio je hrvatski izbornik. U prve dvije utakmice žute kartone su dobili Robert Kovač, Šimunić, Srna, Modrić i Leko pa je za očekivati da propuste idući dvoboj.

Utakmica protiv Poljske za našu je momčad rezultatski nebitna, jer smo bez obzira na njezin ishod osigurali prvu poziciju, međutim to ne znači kako će hrvatski nogometaši igrati bez motiva.

"Igrat ćemo pošteno i hrabro. Igramo za sebe, a za druge kombinacije u skupini baš nas briga. Bez obzira na sastav naši ciljevi i zahtjevi su isti," dodao je Bilić.

Posljednji trening hrvatske vrste propustili su Olić i Srna, Modrić je radio sa strane, dok je Budan ranije završio zbog nezgodnog udarca koji je dobio.

"Ne radi se o nekim ozbiljnim problemima. Do utakmice s Poljskom ima sasvim dovoljno vremena za njihov oporavak," dodao je Bilić.

Austrijske, njemačke i poljske kolega najviše je zanimalo kako će lice pokazati hrvatska momčad u susretu s Poljskom, jer "vatreni" neizravno kroje rasplet u našoj skupini.

"Igramo za bodove, za svoju zemlju i ne razmišljamo o ostalim kombinacijama," bio je jasan Bilić koji je današnje jutro zajedno s igračima iskoristio za analizu nadolazeće utakmice.

"Poljaci su vrlo organizirana momčad, taktički odlično posložena. U prve dvije utakmice nisu imali sreće. Mogu biti vrlo neugodni, što su pokazali u kvalifikacijama kada su suvereno prošli jednu od najtežih skupina. Fizički su vrlo snažni i kompaktni," upozorio je Bilić.

Na konstataciju poljskog izbornika Leea Beenhakkera da Hrvatsku mogu dobiti jedino ako u našem napadu zaigra Bilićeva punica, hrvatski izbornik se samo nasmijao.

"Poljaci imaju šansu protiv nas jer su dobar sastav i ne treba im moja punica u napadu," kazao je Bilić sa smiješkom te dodao: "Beenhakker je odličan trener, on je iskusni lisac koji igra igrice."

Na pitanje može li usporediti hrvatskog napadača Eduarda i poljskog Brazilca Rogera Guerreira Bilić je bio prepun pohvala za napadača poljske vrste.

"On je vrlo opasan igrač i upozorio sam dečke na njega. Brz je, kažnjava sve propuste suparničke obrane, vrlo je neugodan. Međutim, Eduardo je Eduardo, bez uvrede za Guerreira."

Bilić se ponovo nije želio izjasniti koga želi u četvrtfinalu Češku ili Tursku, no pohvalio je hrvatske navijače.

"Svi smo se najažili kada smo istrčali na travnjak u Beču i Klagenfurtu. Oni su fenomenalni, prate nas po cijelom svijetu pa kako neće i u Austriji. Bili smo zapanjeni njihovim navijanjem, bili su fenomenalni," zaključio je hrvatski srateg.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider