Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bilić pozvao Mandžukića, Kranjčar 'out' tri mjeseca

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić objavio je u srijedu popis kandidata koji će konkurirati za utakmice protiv Kazahstana i Engleske na startu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Obje utakmice će se igrati u Zagrebu, protiv Kazahstana 6. rujna, a četiri dana kasnije u Maksimir dolazi i "Gordi Albion".

Među 22 pozvana nema ozlijeđenog Nike Kranjčara, koji je danas operiran u Londonu. Umjesto njega pozvan je napadač zagrebačkog Dinama Mario Mandžukić, dok je pretpoziv upućen vrataru Hajduka Daijelu Subašiću.

Reprezentacija se okuplja u nedjelju, 31. kolovoza u zagrebačkom hotelu Sheraton, odakle odlazi u Brežice.

Izbornik Bilić zamolio je novinare da pitanja o Engleskoj postavljaju tek nakon susreta sa Kazahstanom.

"Kazahstan je ozbiljna reprezentacija, u rangu Estonije. Oni su vrlo neugodan protivnik na domaćem terenu, ali na gostovanjima gube 80 posto utakmica, ali im još nitko nije uvalio pet komada. Nemamo puno podataka o njima, ali znamo da samo jedan njihov reprezentativac igra u Rusiji, dok svi ostali igraju u domaćim klubovima", kazao je Bilić.

Hrvatski izbornik izrazio je zadovoljstvo što je operacija gležnja Nike Kranjčara dobro prošla.

"Kranjčar će sljedećih šest tjedana hodati uz pomoć štaka i tek za dva i pol do tri mjeseca se očekuje njegovo uključenje u puni trening. Njegov izostanak je veliki hendikep za nas, ali bez obzira na to mi u obje utakmice idemo po pobjedu", zaključio je Bilić.


Na Bilićevom popisu su:


VRATARI - Stipe Pletikosa (Spartak), Vedran Runje (Lens)


OBRANA - Vedran Ćorluka (Manchester City), Dario Šimić (Monaco), Robert Kovač (Borussia Dortmund), Josip Šimunić (Hertha), Dario Knežević (Juventus), Hrvoje Vejić (Tom), Ivica Križanac (Zenit), Danijel Pranjić (Heerenveen)


VEZNI RED - Nikola Pokrivač i Jerko Leko (oba Monaco), Niko Kovač (Red Bull Salzburg), Luka Modrić (Tottenham Hotspur), Ognjen Vukojević (Dinamo Kijev), Darijo Srna (Šahtar), Ivan Rakitić (Schalke 04)


NAPADČI - Mladen Petrić (HSV), Ivica Olić (HSV), Ivan Klasnić (Nantes), Nikola Kalinić (Hajduk), Mario Mandžukić (Dinamo Zagreb)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider