Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bilić se 'divi' maksimirskom stadionu, Capello ne obećava dobar rezultat

Dan prije velike utakmice s Engleskom u hrvatskom taboru vlada sjajna atmosfera. Bilić hvali Capella, no hrvatski izbornik ima još jednog asa u rukavu, a to je Englezima 'fascinantni' izgled maksimirskog stadiona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bilić još nije odredio sastav, ali je istaknuo da je jedina nepoznanica partner u napadu Ivice Olića. Kad je Fabio Capello u pitanju, ističe da je on vrh vrhova.

Uvijek se sjeti legendarnog atenskog finala lige prvaka 1994. godine kad je Milan ponizio velikog favorita Barcelonu, a don Fabio je skrojio pobjedničku taktiku.

>> Eduardo stigao bodriti suigrače 

>> VIDEO: Stigli Capello, Beckham i društvo

Iako je pun respekta za Engleze, misli da imamo više argumenata za pobjedu, a jedan od njih je i maksimirski stadion koji je fascinantan i Englezima.

'Stadion je prelijep, jedan od najlijepših na svijetu, navikli smo na njega. Zato svaki tjedan odemo tamo samo jednom trenirati jer ako ne ideš tamo često, onda kada dođeš odjednom si očaran njegovom ljepotom i odmah je 2-0 za nas', našalio se hrvatski izbornik. 

Talijanski strateg Fabio Capello naučio je engleski. Jedno obećanje dano pri preuzimanju engleske nogometne vrste je ispunio. Da sutra može pobjediti nepobjedivu Hrvatsku na domaćem terenu, no nije želio obećavati.

'Pokušat ćemo izboriti pozitivan rezultat.'

U proteklih nekoliko mjeseci riječi samopouzdanje i strah engleski izbornik dobro je naučio izgovarati.

'Vrlo je važno da iz utakmice u utakmicu dižemo samopouzdanje. Znamo i momčad i ja da je u ovome trenutku Hrvatska vrlo težak protivnik. Mislim da ćemo sutra odigrati dobro i probati pobjediti. Nemoguće je odigrati takvu utakmicu ukoliko imate strah.'

Engleski kapetan John Terry tvrdi da ga među igračima sutra neće biti.

'Ako sutra pobjedimo preuzet ćemo kontrolu nad ovom skupinom jer poslije imamo domaće utakmice. Ako možemo pobijediti sutra biti će izvrsno, ali niti neodlučeno ne bi bilo loše. 

Fabio Capello već po običaju sastav nije želio otkriti. No, Englezi su uvjereni da će maksimirskim travnjakom sutra trčati i David Beckham.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider