Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Bilić: 'Ohrabruje nas igra koju smo pokazali uoči Engleske'

Izbornik hrvatske reprezentacije Slaven Bilić nije bio, po običaju, euforičan poslije dobre igre svoje reprezentacije i pobjede u dvoboju sa Kazahstanom (3:0) na startu kvalifikacija za SP 2010.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Čestitao bih svojim igračima na odličnoj igri ali i Kazahstanu na želji da igraju nogomet. Publika je došla u velikom broju i mislim da su uživali u našoj prezentaciji. Dominirali smo u utakmici u kojoj smo igru preselili u njihovo polje i tu je bilo bitno da ne stvorimo čep. Gol je stalno visio u zraku i bilo je pitanje vremena kad ćemo ga postići. U drugom poluvremenu nakon desetak minuta počeli smo malo više solirati, ali ni tada nismo gubili raspored. Niku Kovača nisam vadio iz igre jer je bio svjež i spreman i godila mu je igra a iskreno prije rezultata 3:0 nisam ga ni mislio mijenjati", kazao je Bilić.

>> Laka pobjeda Vatrenih protiv Kazahstana

Na pitanje da komentira ostale rezultate u našoj skupini Bilić je rekao da su oni očekivani i da je znao da će Ukrajina izići teško kao pobjednik u toj utakmici.

"Očekivali smo da će to biti neriješeno što bi nama više odgovaralo. Utakmica protiv Kazahstana nas ohrabruje uoči susreta u srijedu protiv Engleske", zaključio je Bilić.

Iskusni nizozemski trener i kazahstanski izbornik Arno Pijpers nije bio previše tužan nakon uvjerljivog poraza protiv Hrvatske u Zagrebu.

"Rekao sam svojim igračima da igraju što bolje mogu. Za nas je kompliment što su se Hrvati toliko trudili u igri protiv nas. Hrvatska je nametnula visok tempo i teško smo im mogli parirati ali moram reći da smo primili golove nakon dvije naše glupe pogreške u prvom poluvremenu. Hrvatska igra majstorski nogomet. To su najbolji igrači na svojim pozicijama a kada mijenjaju pozicije obično se nadopunjavaju. Brzo mijenjaju ritam i teško ih je pratiti. Hrvati igraju vrlo logično i vrlo moderan nogomet", rekao je na kraju nizozemski trener koji nije štedio komplimente za igru Bilićevih odabranika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider