Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Slaven Bilić: 'Naši igrači nisu bili inspirirani'

Nakon teškog razočaravajućeg poraza sinoć protiv Engleske, Slaven Bilić svjestan je da smo izgubili od sjajne ekipe, a grešku prije prvog pogotka Walcotta i isključenje Roberta Kovača smatra ključnim trenucima utakmice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Veliki optimizam našeg izbornika uoči utakmice pokazao se pretjeranim. Englezi su pregazili Vatrene, i sada nas čeka ključan dvoboj u gostima protiv Ukrajine, u kojem je dobar rezultat imperativ.

"Prije utakmice bili smo lagani favoriti i to zbog naših i njihovih rezultata u posljednje dvije godine. Do prvoga gola Engleza, bili smo bliži vodstvu i da smo poveli utakmica bi poprimila sasvim drugi tijek. Svejedno, do isključena Roberta Kovača izgledali smo dobro, ali nakon toga smo izgledali kao razbijena vojska. Bili smo razbijeni i fizički i psihički, pa su one izmjene koje smo radili bile u clju izbjegavanja katastrofe, jer je ponekad izgledalo da imao tri, a ne jednog igrača manje," izjavio je Bilić nakon utakmice.

Naš izbornik sportski je čestitao protivnicima, ali svjestan je da je mogao rezultat otići i na našu stranu, da nismo dobili slučajni gol na početku.

''Čestitao bih im na zasluženoj pobjedi. Oni su na žalost po nas odigrali na svom nivou. No, determinirana je utakmica s dva ključna trenutka: prvim golom u fazi kad smo mi sve lakše i lakše branili te njihove pokušaje, i crvenim kartonom Roberta Kovača,'' rekao je izbornik na press konferenciji.

''Utakmica se mogla i drugačije odvijati da smo imali malo sreće. Malo smo poljuljani, apsolutno smo u minusu, ali tek je početak kvalifikacija,'' dodao je.

''Naši igrači nisu bili inspirirani koliko je bilo nužno da se suprotstaviš igračima koji su svi bili u formi.''

Ključni trenutak, crveni karton Kovača, za Bilića je bio previše strog.

''Sudac je bio apsolutno pod dojmom krvi i pod pritiskom Engleza i zato mu je dao crveni karton.''

Sljedeću utakmicu protiv Ukrajine mnogi smatraju ključnom, no Bilić smatra da imamo šanse čak i u slučaju novog poraza, jer puno je još utakmica pred nama, a krivnju za debakl preuzima isključivo na sebe, iako mnogi strani mediji izvještavaju o tome kako su ga njegovi igrači iznevjerili na terenu.


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider