Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Beenhakker: Ne želim trošiti vrijeme na hrvatski sastav

'Ne želim trošiti snagu, koncentraciju i vrijeme razmišljajući u kojem će sastavu hrvatska reprezentacija zaigrati sutra protiv nas. Bez obzira na igrače koji će nastupiti hrvatska reprezentacija ima istu filozofiju igre', naglasio je poljski izbornik Leo Beenhakker dan prije susreta posljednjeg kola B skupine.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Poljacima za prolazak u četvrtfinale treba protiv nas pobjeda od najmanje dva pogotka razlike i još pritom Austrija mora slaviti protiv Njemačke te zabiti manje pogodaka od Poljaka.

'Znam što trebamo učiniti kako bi pobijedili Hrvatsku i nadam se da ćemo na mala vrata ostati u turniru,' dodao je nizozemski stručnjak.

Beenhakker je povukao nebičan potrez, umjesto na stadionu u Klagenfurtu Poljaci su trening odradili prije podne u svojoj bazi u Bad Waltersdorfu.

'Pokušat ćemo ispraviti pogreške iz prve dvije utakmice, moramo igrati kompaktnije,' najavio je bivši trener Feyenoorda, Ajaxa, Real Madrida, Vitessea, Istanbulspora, Real Zaragoze i reprezentacija Nizozemske, Trindad i Tobaga, te Saudijske Arabije.

Jedan od najugledniji svjetskih trenera bio je prepun pohvala za igru hrvatske vrste.

'Hrvatska je tehnički vrlo opasna reprezentacija, ima vrhunski vezni red i odličnu tranziciju,' kazao je Beenhakker, te dodao, 'moramo biti svjestni hrvatske snage, ali i svjesni naše snage.' 

>> UEFA cenzurirala prijenos utakmice Hrvatska - Austrija

>> Euro: Hrvatska u društvu Portugala, Nizozemske i Španjolske

>> Bilić: Hrvatsku će protiv Poljske voditi Dario Šimić

Beenhakker se nije želio baviti kombinacijama i razmišljanjima mogu li Austrijanci iznenaditi Njemačku i tako pomoći Poljacima.

'Mi moramo brinuti o svojoj utakmici, a ne razmišljati o događajima u Beču,' dodao je Nizozemac najavivši kako je bez obzira na ishod EP-a njegova prva opcija ostanak na poljskoj klupi i tijekom kvalifikacija za SP 2010. godine.

Premda su i do poljskog tabora stigle vijesti kako će Slaven Bilić odmarati više od pola momčadi niti branič Olympiakosa Michal Žewlakow ne želi se time zamarati.

'Ne treba razmišljati o hrvatskom sastavu. Moramo se koncentrirati na našu igru. Sasvim sigurno nitko nam neće pokloniti pobjedu, moramo se sami izboriti za tri boda,' kazao je Žewlakow.

Poljski branič je najavio kako su izvukli pouke iz prve dvije utakmice i kako ih protiv hrvatske vrste neće činiti. No, žali što poljska sudbina nije u njihovim rukama, nego ovise o drugoj utakmici.

'Autrijanci i Nijemci sami ovise o sebi, a mi moramo čekati ishod utakmice u Beču. Moramo se nadati da ćemo pobijediti i mi i Austrijanci te da ćemo mi zabiti jedan pogodak više od njih,' zaključio je Žewlakov koji je u dresu poljske vrste upisao 78 nastupa i postigao dva pogotka.

Više na www.euro2008.dnevnik.hr .

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider