Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Abramovič povećao ponudu za Aršavina

I Chelsea i Barca su za Rusa Andreja Aršavina već službeno ponudili 12 milijuna funti (15 milijuna eura), ali Roman Abramovič je čvrsto naumio preteći Barcelonu i dovesti Rusa na Stamford Bridge.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je sam Aršavin izjavio kako je još od djetinjstva 'sanjao' da jedan dan zaigra u Barceloni, Abramovič je uvjeren kako će ga nagovoriti da odbije ponudu iz Španjolske i dođe u London.

Zenit je iz Španjolske i Engleske za sada primio dvije identične ponude, no Roman Abramovič odlučio je ići i korak dalje, unatoč tome što je njegov bivši menadžer Jose Mourinho doveo u pitanje Aršavinovu zrelost i konstantnost. 

"Aršavin je odličan igrač. No je li dovoljno zreo da igra u najjačim ligama? Na Euro je pokazao puno protiv Švedske i Nizozemske, no protiv Španjolske je izgledao potpuno isključen", izjavio je 'The Special One'. 

Izvori u Rusiji tvrde da i Aršavinova obitelj 'navija' za Englesku, posebice njegova majka Tatjana i supruga Julija, jer vjeruju kako će i njemu i njihovo dvoje djece biti lakše snaći se na Otoku nego u Španjolskoj. 

Dogovor oko 27-godišnjeg napadača tako bi mogao biti postignut već ovog vikenda, no malo je vjerojatno da će tu stati apetiti londonskog kluba, iako su u ovom prijelaznom roku već doveli portugalski dvojac Deca i Josea Bosingwu. 

Novi menadžer Luiz Felipe Scolari vrlo je zainteresiran i za svog sunarodnjaka, napadača Reala Robinha i u Chelseaju su navodno spremni za njega ponuditi 27 milijuna funti (34 milijuna eura), što je 8 milijuna funti manje od cijene koju traži Real Madrid. Španjolski mediji međutim tvrde kako je Robinho ljut i uvrijeđen što je ponuđen na 'tržnicu' ne bi li se tako na Santiago Bernabeu dovelo Cristiana Ronalda, pa bi mogao iskoristiti FIFA-ino pravilo da otkupi dvije preostale godine koje ga vežu za madridski klub i to za samo 10 milijuna funti (oko 12,5 milijuna eura). 

Druga mogućnost je da Chelsea i Real jednostavno razmijene Robinha i napadača Obale Bjelokosti Didiera Drogbu, koji već otkako je Jose Mourinho napustio klupu Chelsea želi otići sa Stamford Bridgea. Osim toga, u Chelseaju se navodno spremaju i Barceloni ponuditi 18 milijuna funti (oko 22,5 milijuna eura) i 'usluge' Florenta Maloude za Kamerunca Samuela Eto'a, a koji bi također bio jedan od opcija za zamjenu Didiera Drogbe. Treća opcija je Barceloni posuditi Andrija Ševčenka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider