Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Sastanak policije, navijača i Vlade RH

Navijački neredi uoči utakmica već su postali uobičajen scenarij. Iako policija svaki put uvjerava da se trudi smanjiti nasilje, prvi ljudi policije nakon dvosatnog sastanka s predstavnicima udruga navijača danas su izbjegli škakljiva pitanja medija i pobjegli kroz sporedna vrata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osim bakljadi koje završavaju u terenu i sukobima na tribinama s policijom, u svakodnevnoj lepezi izgreda na utakmicama su klasične sačekuše ili dogovorene tučnjave.

Iako su do sada većinom reagirali neuspješno, nakon dvosatnog razgovora s predstavnicima navijačkih udruga koji se smio snimati samo nekoliko sekundi, predstavnici policije opet su pobjegli bez komentara.

Potpredsjednica Vlade Đurđa Adlešić sastala se sa predstavnicima Bad Blue Boysa, Torcide, Armade, Ultrasa i Kohorte, a sastanku su nazočili i ministar unutarnjih poslova Berislav Rončević te glavni ravnatelj policije Marijan Benko. Pred novinarima je htjela pobjeći i ona, no nakon pritiska ekipe Nove TV s dečkima iz udruga ipak je stala pred kameru.

'Dogovorili smo se da će oni kao koordinacija navijačkih grupa u najduže mjesec dana izaći s analizom postojećeh zakona i prijedlogom mjera. Što se tiče izgreda na zadnjoj utakmici - oni su i sami reagirali na izgrednike', rekla je potpredsjednica Vlade koja nije željela pojasniti rečeno.

Adlešič je naglasila da navijači nisu huligani, ali da za ponašanje na tribinama njihove udruge ipak moraju preuzeti odgovornost. Slučajno ili ne, na pitanja novinara navijači su samo skrušeno ponavljali za potpredsjednicom Vlade.

'Zadovoljni smo sa sastankom. Što se tiče zadnje utakmice, kao što je potpredsjednica rekla - sami smo reagirali, to je znači stvar pojedinaca koji je uvijek isti problem, pokušali smo spriječiti... spriječili smo koliko je bilo u mogućnosti', rekao je Stipe Lekić, tajnik Torcide.

'Rekli smo sve. Navijači nisu huligani. Doviđenja...', bio je kratak Ivan Šagud, predsjednik Udruge navijača Dinama.

Iako su u Vladi bili povučeni i tihi, predstavnike udruga navijača sada čeka novi posao. Na postojeći zakon o sprečavanju nasilja moraju dati svoje prijedloge i primjedbe. Sljedeći sastanak zakazan je za mjesec dana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider